Obavijesti

Sport

Komentari 18

Vedran Ćorluka: Leverkusen se jako potrudio da me dovede

Vedran Ćorluka: Leverkusen se jako potrudio da me dovede
1

Bayer je Tottenhamu za Ćorlukinu posudbu platio 850.000 €, a za šest mjeseci će u Leverkusenu dobiti oko milijun €. Trener Za dva tjedna će igrati protiv Messija

VIDEO

Slao ga je na klupu i na tribine, nije ozbiljno računao na njega, a na kraju ga je jedva pustio u Bayer iz Leverkusena.

- Sve je bilo dogovoreno, a onda je posudbu zamalo blokirao predsjednik Tottenhama Levy. Njega su Nijemci ipak nekako privoljeli, a onda se javio Harry Redknapp. Nakon svega htio je Ćorluku zadržati u momčadi. Jedva su ga ‘slomili’ - otkrio nam je jučer izvor blizak našem reprezentativcu.

Vedran je u ponedjeljak navečer potpisao za “apotekare”, u Njemačkoj će biti najmanje do ovog ljeta. Bayer ima i pravo prvi otkupiti njegov ugovor na kraju sezone. Ako Ćorluka bude dobar, može se očekivati da će Nijemci to i učiniti. Za posudbu su Spursima platili 850.000 eura, a na kraju sezone za otkup ugovora trebali bi platiti sedam milijuna eura. Čarli bi trebao imati plaću kao u Londonu, dakle oko milijun eura za pola godine. Doznajemo i da je veliku ulogu u Vedranovu odlasku u Leverkusen imao Zoran Mamić, koji je u ovom klubu igrao tri sezone i još ima velik utjecaj na čelnike šeste momčadi Bundeslige.

Istanbulski junak trebao bi debitirati u subotu protiv Stuttgarta, a za dva tjedna u Ligi prvaka Bayer čeka Barcelona. Ćorluka je tako postao dobitnik prijelaznog roka. Od igrača koji je često bio na tribini do igrača koji će na Valentinovo vjerojatno čuvati Messija. Odahnuo je i Bilić jer će jedan od njegov najvažnijih igrača konačno početi igrati. Jer Euro je sve bliže. 

'On je tip igrača kakvog smo tražili'

Ćorluka sa sobom donosi iskustvo 52 reprezentativna nastupa i on je upravo tip igrača kakvog smo tražili. Može igrati na poziciji centralnog braniča ili na poziciji lijevog ili desnog beka. Oduševljeni smo što smo uspjeli realizirati transfer, rekao je sportski direktor Rudi Völler, a Ćorluka prije poziranja s dresom dodao:

- Vrlo mi je drago što sam u Bayeru, klubu koji se jako potrudio da me dovede. Znam da je u prošlosti ovdje igralo puno Hrvata i puno sam toga dobroga čuo o klubu.

Trener Bayera Robin Dutt ozbiljno računa na njega.

- Vedran Ćorluka može igrati na puno pozicija u obrani. Na primjer, za hrvatsku reprezentaciju je protiv Turske igrao na lijevom beku. Ćorluka je iskusni internacionalni branič koji će nam sigurno pomoći. Veseli smo što je transfer uspio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku