Obavijesti

Sport

Komentari 1

Vekić u trećem kolu kvalifikacija

Vekić u trećem kolu kvalifikacija

Gojo je trebao samo 77 minuta za pobjedu 6-3, 6-3 protiv 29-godišnjeg Argentinca Facunda Mene, dok se Vekić dva sata i 10 minuta borila kako bi svladala Amerikanku Louisu Chirico

VIDEO

Hrvatsku tenisačicu Donnu Vekić i Davis Cup reprezentativca Bornu Goju samo još jedna pobjeda dijeli od plasmana u glavni ždrijeb drugog ovogodišnjeg Grand Slam turnira u pariškom Roland Garrosu. 

Gojo (ATP - 222.) je trebao samo 77 minuta za pobjedu 6-3, 6-3 protiv 29-godišnjeg Argentinca Facunda Mene (ATP - 167.), dok se Vekić (WTA - 101.) dva sata i 10 minuta borila kako bi svladala Amerikanku Louisu Chirico (WTA - 231.) sa 6-0, 3-6, 7-5.

Gojo je krenuo u meč s 2-0, potom izgubio servis, da bi novim 'breakom' u šestom gemu stvorio odlučujuću prednost za osvajanje prvog seta. Do kraja meča 24-godišnji Splićanin više nije bio suočen s 'break-loptom', a meč je završio nanizavši četiri gema i pritom dvaput oduzeo servis suparniku. Gojo je imao dvostruko više izravnih poena (16-8) i manje neforsiranih pogrešaka (19-26) od suparnika, a uz 76 % pogođenih prvih servisa je zabio šest aseva.

Mladi Splićanin pobjednički je otvorio kvalifikacije u Parizu
Mladi Splićanin pobjednički je otvorio kvalifikacije u Parizu

Vekić je sjajno krenula u meč s 26-godišnjom Amerikankom koja je u prvom kolu izbacila Vrbovčanku Janu Fett i za pola sata osvojila prvi set bez izgubljenog gema. No, u drugom setu su se u igru 25-godišnje Osječanke uvukle neforsirane pogreške, osvojila je svega dva od 13 poena na prvom servisu, što je Chirico iskoristila i nizom od četiri gema osvojila drugi set sa 6-3.

Vekić je odlučujući set otvorila 'breakom', ali je potom upala u probleme i gubitkom servisa u osmom gemu dopustila suparnici da dođe do servisa za pobjedu. Chirico došla na dva poena od pobjede, ali ne i do meč-lopte. Kombinacijom odlično odigranih poena i onih osvojenih pogreškama suparnice, hrvatska reprezentativka je napravila veliki preokret i nizom od četiri osvojena gema stigla do pobjede.

Suočila se s čak 18 'break-lopti' od kojih je uspjela spasiti njih 13. Imala je 46 izravnih poena, a Chirico samo 20. No, Donna je napravila i 43 neforsirane pogreške, a Amerikanka 32. No, u ključnim trenucima Osječanka je bila mirnija i preciznija i zato je na korak do plasmana u glavni turnir.

Nešto kasnije će u akciji biti i preostala dvojica hrvatskih predstavnika, Duje Ajduković i Nino Sedarušić. Ajdukovićev suparnik je  Peruanac Juan Pablo Varillas (ATP - 122.), a Serdarušić će igrati protiv Talijana Andree Vavassorija (ATP - 241.).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti