Obavijesti

Sport

Komentari 59

Velik zalog za uzvrat: Tandem Torres - Kalou svladao Benficu

Velik zalog za uzvrat: Tandem Torres - Kalou svladao Benficu
11

Nogometaši Chelsea izborili su tešku, ali iznimno vrijednu 1-0 pobjedu kod Benfice u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Kalou je zabio nakon asistencije Torresa

VIDEO

Sve smo bolji, zabijamo sve više golova u gostima i nadamo se da ćemo zabiti Benfici kako bismo s povoljnim rezultatom došli na Stamford Bridge, najavio je menadžer Chelsea Roberto Di Matteo prvu četvrtfinalni dvoboj dvije momčadi u Lisabonu.

Talijanski strateg znao je da će imati težak posao obzirom da su Portugalci u sva četiri domaća susreta u ovosezonskoj Ligi prvaka slavili, dok Chelsea u gostima nije nijednom.

A Talijanov preporod 'bluesa' i prolazak pored Napolija nije bio slučajan. Chelsea je u teškoj utakmici pobijedio 1-0 i stvorio veliku prednost uoči uzvrata za tjedan dana na Stamford Bridgeu. Junaci vrlo izjednačujućeg susreta bili su Fernando Torres i Salomon Kalou koji su u tandemu stvorili gol i konačnu pobjedu. 

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 75. minuti kad se Torres oslobodio po desnoj strani te se sjurio u šesneasterac i milimetarski točno ubacio za natrčalog Kaloua koji lakoćom matira Artura. 'El Nino' je ostvario četvrtu asistenciju u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Do tog trenutka utakmica nije obilovala velikim prilikama čime je minimalna pobjeda pred uzvrat još značajnija.

Benfica je najbolju priliku imala u 47. minuti kad je Cardozo snažno opalio i već svladao Čecha, no s crte je skinuo Luiz. Sporna situacija dogodila se nakon točno sat vremena igre kad je Terry u svojem kaznenom prostoru igrao rukom. Odmah nakon toga Chelsea je mogao povesti, ali Mata nakon driblinga golmana lijevo iskosa je pogodio stativu.

Zanimljivo je napomenuti da na iznenađenje mnogih Di Matteo u prvu momčad nije uvrstio Drogbu, Lamparda i Essiena.

Uzvrat je na rasporedu za tjedan dana na Stamford Bridgeu.

Prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka:

Benfica - Chelsea 0-1 (Kalou 75)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića