Obavijesti

Sport

Komentari 0

Velika večer Tomića, Perasović i Nikola Vujčić bez četvrtfinala

Velika večer Tomića, Perasović i Nikola Vujčić bez četvrtfinala
1

Junak utakmice bio je hrvatski reprezentativac Ante Tomić koji je za nešto više od 27 minuta igre ubacio 21 koš uz 7 skokova za pobjedu nad Partizanom u Beogradu

VIDEO

Kompletirano je peto kola Topa 16 Eurolige košarkaša. U skupini G Efes Pilsen Velimira Perasovića i Nikole Vujčića oprostio se od daljnjeg kruga, dok je u skupini E Caja Laboral Stanka Baraća zadržala šanse za prolaz...

Efes Pilsen protiv Montepaschija nije uspio u uzvratu obraniti prednost od dva koša iz Istanbula (60-58), te je pokleknuo u Sieni sa 88-76 i tako kolo prije kraja izgubio i teoretske šanse za prolaz. Sienu je do trijumfa predvodio Milovan Raković s 15 poena, dok je kod gostiju uvjerljivo najbolji bio Igor Rakočević s 24 koša. Hrvatski centar Nikola Vujčić zabio je 10 koševa (dvice 4/7) uz tri skoka za nepunih 14 minuta igre.

U drugom ogledu skupine G Real je u Beogradu savladao Partizan 61-56 i tako došao do pete pobjede u isto toliko susreta. Junak utakmice bio je hrvatski reprezentativac Ante Tomić koji je za nešto više od 27 minuta igre ubacio 21 koš (dvice 9/14, sl. bacanja 3/3) uz 7 skokova, 1 asistenciju, ali i pet izgubljenih lopti. Uz Tomića, najbolji su kod Reala bili Sergio Llull i Nikola Mirotić s 13 koševa. U četvrtfinalu će Real kao pobjednik skupine imat prednost domaćeg terena protiv Valencije ili Fenerbahçea, dok će Siena igrati protiv Olympiacosa.

U skupini F Barcelona je savladala Maccabi u Tel Avivu sa 92-85 u produžetku i tako osigurala prvo mjesto u skupini uoči posljednjeg kola, a izraelskom sastavu nanijela prvi domaći poraz u sezoni. I Barcelona i Maccabi osigurali su plasman u četvrtfinale i ranije, a u ovoj je utakmici Maccabi morao pobijediti s deset ili više koševa prednosti da bi neizvjesnost oko prvog mjesta odgodio do posljednjeg kola.

Utakmicu je u produžetak odveo Doron Perkins zabivši dva slobodna bacanja u posljednjim trenucima, nakon što je prethodno Erazem Lorbek realizirao jedno od dva slobodna bacanja za Barcelonu.

Barçu je do pobjede predvodio Terence Morris s 19 koševa i 6 skokova, slijedio ga je Juan Carlos Navarro sa 17, dok je bivši "cibos" Alan Anderson ubacio 14 koševa. Kod Maccabija je najefikasniji bio Jeremy Pargo s 19 koševa, dok je Sofoklis Schortsanitis zabio 16 uz šest skokova.

Caja Laboral savladala na domaćem parketu Unicaju s uvjerljivih 78-63, te tako ostala u igri za plasman dalje i prvo mjesto u skupini E. Marcelinho Huertas s 18 koševa, 6 skokova i 5 asistencija predvodio je sastav iz Vitorije, dok je hrvatski reprezentativac Stanko Barać za nepunih 28 minuta igre ubacio 10 koševa (dvice 3/10, sl. bacanja 4/6), uz 8 skokova i 1 asistenciju. Dvozamenkasti su kod Caje Laboral bili još Brad Oleson (16), Mirza Teletović (12) i Fernando San Emeterio (12), dok je kod poraženog sastava najefikasniji bio Nedžad Sinanović s 18 koševa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...