Obavijesti

Sport

Komentari 0

Velike rošade za spektakularni UFC 294: Prvak ide na prvaka, a Borz na nigerijsku noćnu moru

Velike rošade za spektakularni UFC 294: Prvak ide na prvaka, a Borz na nigerijsku noćnu moru

Trebali su to biti jaki mečevi na povratku UFC-a u Ujedinjene Arapske Emirate, a na kraju smo, po mnogima, dobili još i jače. Veliki revanš i meč koji odlučuje idućeg izazivača za titulu srednje kategorije

VIDEO

Za nešto manje od dva tjedna gledat ćemo spektakularni UFC 294 u Abu Dhabiju, a u samo par sati odigrale su se čudesne promjene i to u naslovnoj te sunaslovnoj borbi večeri. Ozljede brazilskih boraca mnogo su toga uvjetovale. Tako je Charles 'Do Bronx' Oliveira (33, 34-9-1) odustao od napada na titulu lake kategorije protiv Islama Mahačeva (31, 24-1) zbog posjekotine na arkadi koju je zaradio na posljednjem sparingu. 

- Ništa nam nisu javili, a poslali bismo ga kod plastičnog kirurga koji bi zašio posjekotinu iznutra. Odmah bismo to riješili, a ti na s tipovi nikada ne nazovu kad se ovako nešto dogodi. Nazovu nas kad je sve zašiveno, ali razumijem zašto nije želio riskirati - prokomentirao je spornu situaciju čelni čovjek UFC-a Dana White te odmah otkrio tko će uskočiti umjesto Oliveire.

Bit će to prvak perolake kategorije Alexander Volkanovski (35, 26-2) koji je tako dobio priliku za revanš nakon što je u veljači ove godine izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom. Osim u glavnom meču večeri, jedan je Brazilac odustao i od co-main eventa. Iako je govorio da će bez obzira na velike probleme sa stafilokokom u laktu moći nastupiti, Paulo Costa (32, 14-2) ipak se neće boriti protiv Khamzata Chimaeva (29, 12-0).

Nakon dvije operacije ovog tjedna, mora i na treću te mu doktori ne dopuštaju nastup. No, nismo dugo čekali na zamjenu te je Dana White brzo je objavio – protiv ‘Borza’ će se boriti Kamaru Usman (36, 20-3) u srednjoj kategoriji!

- Imam stafilokok u laktu i doktori mi ne daju da se borim. Nažalost, u bolnici sam i jučer sam imao drugu operaciju, a treća je operacija prema doktorima neizbježna i ona će biti u petak. Tako da se neću moći boriti 21. listopada - poručio je Costa.

Također, White je otkrio da će se pobjednik ovog meča boriti protiv prvaka srednje kategorije Seana Stricklanda (32, 28-5). Podsjetimo, priredba je na rasporedu 21. listopada u Abu Dhabiju pa se može reći da će ‘Borz’ nastupati pred ‘domaćom publikom’ jer je Čečen zastavu Švedske zamijenio onom Ujedinjenih Arapskih Emirata.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...