Obavijesti

Sport

Komentari 4

Veliki debakl Lovrena i društva: Lyon je izgubio u derbiju začelja

Veliki debakl Lovrena i društva: Lyon je izgubio u derbiju začelja

Do ove nedjelje bile su to i jedine momčadi bez pobjede, a nakon nedjelje ne tako davno ugledni Lyon ostaje jedina momčad Ligue 1 bez slavlja

VIDEO

U posljednjem susretu devetog kola francuske Ligue 1 igrale su međusobno dvije posljednje momčadi s ljestvice, a Clermont je kao gost pobijedio Lyon 2-1.

Do ove nedjelje bile su to i jedine momčadi bez pobjede, a nakon nedjelje ne tako davno ugledni Lyon ostaje jedina momčad Ligue 1 bez slavlja.

Clermont je prednost od dva pogotka stekao nakon prvih 45 minuta. Cham je bio strijelac u 10., a Magnin u 35. minuti. Cijelo drugo poluvrijeme Lyon je napadao, ali uspio je samo smanjiti. U 52. minuti autogol je dao Ogier, no ni do boda Lyon do kraja nije uspio doći.

Hrvatski nogometaš Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu za Lyon, dok je Duje Ćaleta-Car ostao na domaćoj klupi za pričuve.

U nedjelju su se inače nogometaši Monaca vratili na vrh ljestvice nakon što su na domaćem terenu pobijedili Metz 2-1. Za Monaco susret nije dobro počeo jer je već u četvrtoj minuti Camara pogodio za 1-0 gostiju. U ostatku utakmice u junaka se premetnuo ruski nogometaš Aleksandr Golovin koji je zabio dva gola za preokret. Pogađao je u 42. i 55. minuti za šestu ligašku pobjedu Monaca ove sezone.

Monaco ima bod više od druge Nice, dok je Metz ostao nisko, na 16. mjestu ljestvice.

Ranije tijekom nedjelje novu pobjedu upisali su nogometaši Lillea, na domaćem terenu su pobijedili Brest 1-0 u susretu devetog kola. Utakmica je odlučena već u šestoj minuti, a jedini strijelac na susretu bio je turski nogometaš Yazici čime je svoju momčad odveo na četvrto mjesto ljestvice.

Domaću pobjedu upisao je i Nantes koji je s 2-0 bio bolji od Montpelliera. Mollet je zabio u 44. minuti za 1-0, a Bamba u 74. za 2-0 te je i Nantes napravio velike korake prema naprijed na ljestvici. Trenutačno je na sedmom mjestu.

Toulouse i Reims su odigrali 1-1, a oba su gola postignuta početkom drugog dijela. Gosti su poveli pogotkom Richardsona u 48. minuti, a samo tri minute kasnije izjednačio je Dallinga.

U prvom nedjeljnom susretu nogometaši Lorienta su na domaćem terenu svladali Rennes 2-1. Upisao je time Lorient tek drugu prvenstvenu pobjedu ove sezone, a Rennes drugi poraz. Svi pogoci postignuti su u prvom poluvremenu. Sve je počelo autogolom gostujućeg igrača Omarija već u četvrtoj minuti, ali je Rennes preko Blasa izjednačio u 21. minuti. Utakmica je odlučena u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je Toure zabio za 2-1 Lorienta.

Ligue 1, 9. kolo:

  • Lyon - Clermont 1-2 (Ogier 52-ag / Cham 10, Magnin 35)
  • Monaco - Metz 2-1 (Golovin 42, 55 / Camara 4)
  • Toulouse - Reims 1-1 (Dallinga 51 / Richardson 48)
  • Lille - Brest 1-0 (Yazici 6)
  • Nantes - Montpellier 2-0 (Mollet 44, Bamba 74)
  • Lorient - Rennes 2-1 (Omari 4-ag, Toure 45+2 / Blas 21)

Subota:

  • PSG - Strasbourg 3-0 (Mbappe 10-11m, Soler 31, Fabian Ruiz 77)
  • Nice - Marseille 1-0 (Guessand 79)

Petak:

  • Le Havre - Lens 0-0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem