Obavijesti

Sport

Komentari 98

Veliki intervju s Kloppom: Moja najveća vrlina je zdrav razum

Veliki intervju s Kloppom: Moja najveća vrlina je zdrav razum
3

"Neki igrači u novoj sredini neće biti sretni što im Götze i Robert žele uzeti mjesto. Zato je dobro da donesu nešto sa sobom, a najbolje je donijeti jeb... trofej LP-a"

VIDEO

U subotu se igra finale Lige prvaka, a na Wembley dolazi vojska njemačkih navijača. Ili će Borussia Dortmund drugi put postati prvak Europe ili će Bayernu to biti peti put. Jürgen Klopp dat će sve od sebe da njegova momčad u nedjelju bude mamurna. Sjajni trener dao je veliki intervju engleskim medijima u kojem je otkrio brojne zanimljivosti.

- Dobio sam od života puno više nego što sam očekivao, obitelj, novac i nogomet. Nitko od mojih učitelja, niti moji roditelji nisu očekivali da će mi se dogoditi nešto toliko lijepo. 

Objasnio je zašto u finalu treba navijati za Borussiju.

- Ako želite novu, posebnu priču, onda morate biti na našoj strani u subotu. Prije 4,5 godine kada smo krenuli, nije bilo cilja, samo smo htjeli igrati bolji nogomet da ljudi mogu uživati u popodnevnoj utakmici. No, u nekim situacijama smo bili hrabri, npr. s nekim mladićima poput Hummelsa i Subotića kojima smo dali šansu, a bili su jedva punoljetni. 

Messi je najnevjerojatniji igrač na svijetu

S igračima ima poseban odnos.

- Nekad sam im prijatelj, a nekad učitelj, ovisno o trenutku, ali prije svega sam normalan tip. Moja najveća vrlina je zdrav razum, razumijem život. Mladi su, a tretira ih se kao superzvijezde pa sam ja tu da im pomognem pronaći pravi put.

A kako ih motivira?

Na mnogo načina, a jedan od njih je pokazivanje slika nogometaša Barcelone kada slave gol. Pokazujem im fotografije jer one govore koliko strasno igrači Barce doživljavaju svaki gol. Oni se svakome vesele kao da je prvi, a ne 5.868 po redu.

Prisjetio se vođenja Mainza i razgovora za posao u Hamburgu.

- Ušli smo u Bundesligu prvi put i znao sam da Mainz čeka teška sezona. Odveo sam igrače na jezero u Švedskoj na pripreme. Nije bilo struje, normalnog smještaja niti hrane. Morali su loviti ribu, ako nisu htjeli ostati gladni. Želio sam da dobiju dojam da mogu napraviti sve. Cijelo vrijeme padala je kiša, a prestala je na pet sati, a onda su navalili komarci. No, nakon svega je ekipa bila sjajna, završili smo sezonu na 11. mjestu. Što se HSV-a tiče, dali su posao Jolu jer za razliku od mene na razgovor došao u odjelu. Također, smatrali su da sam premlad pa da nogometašima neću moći biti autoritet. Dva od tri čelnika su me htjela, ali nazvao sam ih i rekao da ne želim biti trener kada imaju toliko sumnji u moj karakter. 

Mourinho me često zove nakon što smo izbacili Real

U Dortmundu stvari funkcioniraju drukčije nego u Madridu, Barceloni ili Münchenu.

- Ne plaćamo kao Real ili Barcelona, ali novac nije važan. On samo povećava mogućnost za uspjeh, ali ga ne garantira. Teško mi je kad mi igrači odlaze, npr. prošle godine kada je Kagawa otišao, ali rekao je da želi taj izazov. Plakali smo zagrljeni 20 minuta kada je definitivno 'prelomio'. 

Situacija s Götzeom nije ista kao s Kagawom.

- Nitko nije mislio da će otići, to je bilo iznenadno poput srčanog udara. Čuo sam to nakon prolaska protiv Malage. Šestorici ili sedmorici mojih igrača to je palo jako teško, mislili su da odlazi jer nisu dovoljno dobri za njega. Ali to nije razlog, razlog je Guardiola.

Osvrnuo se i na velikog rivala i povukao zanimljivu 'paralelu'.

- Bayern želi dominirati, tako se čini, ali oni nisu kao James Bond, oni su onaj drugi tip. Žele biti kao Barcelona dosad. Imaju novac i strast, a mi želimo biti bolji protivnik iduće sezone u ligi.

Bayern me zvao 2007. godine, ali su se odlučili za Klinsmanna

Otkrio je kako motivirati Götzea i Lewandowskog, koji će iduće sezone igrati u Bavarskoj.

- Nije sigurno da će Lewandowski igrati za Bayern iduće sezone. Kao drugo, nisu sigurni da će imati priliku više ikada igrati finale. Treće, neki igrači u novoj sredini neće biti presretni što im žele uzeti mjesto u sastavu. Zato je dobro da donesu nešto sa sobom, a najbolje je donijeti jeb... trofej Lige prvaka i staviti ga na stol u svlačionici - zaključio je superzanimljivi i osebujni Borussijin trener, kojeg želi 'pola' Europe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...