Obavijesti

Sport

Komentari 2

Veliki Kiro Lazarov novi izbornik Makedonije! Njegove rekorde teško će srušiti još godinama...

Veliki Kiro Lazarov novi izbornik Makedonije! Njegove rekorde teško će srušiti još godinama...

Vijest o preuzimanju Makedonije stigla je nakon netom završenog rukometnog Svjetskog prvenstva u kojem se Makedonci nisu proslavili, ali na kojem im je Kiril Lazarov ponovno bio najbolji igrač

VIDEO

Kiril Lazarov (40) je novi izbornik reprezentacije Makedonije! Najveća sportska legenda zemlje "gdje vječno sunce sja" vodit će nacionalni tim u narednom ciklusu. Do dobivanja master coach diplome Lazarov će biti u funkciji trenera, a zatim ga očekuje četverogodišnji mandat.

POGLEDAJTE VIDEO: Horvat o popisu za kvalifikacije

Pokretanje videa...

Horvat o popisu za kvalifikacije 01:43

- Imam posebnu čast i privilegiju objaviti vijest veoma važnu za budući razvoj makedonskog rukometa. Na jučerašnjem sastanku UO RFM donijeli smo odluku da izaberemo apsolutno najvećeg sportaša u povijesti Makedonije, Kirila Lazarova, za novog izbornika. Dogovorili smo se s Kirom da bude novi izbornik - trener muške reprezentacije u periodu od godinu dana dok ne dobije master coach diplomu. Potom će dobiti četverogodišnji dogovor kao izbornik. Za mene je čast i privilegija iznijeti vam ovu vijest, jer je ovo veliki dan za makedonski rukomet. Presretan sam što ću zajedno s Lazarovim voditi bitke za makedonski rukomet - rekao je predsjednik RFM Živko Mukaetov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Handball: Macedonia vs Slovenia

Vijest o preuzimanju Makedonije stigla je nakon netom završenog rukometnog Svjetskog prvenstva u kojem se Makedonci nisu proslavili, ali na kojem im je Kiril Lazarov ponovno bio najbolji igrač, premda je zagazio u 41. godinu.

Istini za volju, Makedonci niti nisu trebali igrati u Egiptu, no kako je Češka dan prije početka otkazala nastup, Makedonci su skočili iz fotelja i pojurili na afrički kontinent.

Kiril Lazarov još uvijek drži rekord rukometnih svjetskih prvenstava kada je u Hrvatskoj 2009. godine u devet utakmica postigao nevjerojatna 92 gola. Jedini je igrač u povijesti s preko 1000 golova, zabio je ukupno najviše golova u rukometnoj Ligi prvaka, a 2012. vodio je Makedonce do povijesnog petog mjesta na Europskom prvenstvu.

Veliki Kiro Lazarov jedan je od najboljih rukometaša koji su zaigrali ovaj sport, a sada će svoje znanje prenositi budućim generacijama makedonskog rukometa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi