Sport

Komentari 2

Veliki Kiro Lazarov novi izbornik Makedonije! Njegove rekorde teško će srušiti još godinama...

Veliki Kiro Lazarov novi izbornik Makedonije! Njegove rekorde teško će srušiti još godinama...

Vijest o preuzimanju Makedonije stigla je nakon netom završenog rukometnog Svjetskog prvenstva u kojem se Makedonci nisu proslavili, ali na kojem im je Kiril Lazarov ponovno bio najbolji igrač

Kiril Lazarov (40) je novi izbornik reprezentacije Makedonije! Najveća sportska legenda zemlje "gdje vječno sunce sja" vodit će nacionalni tim u narednom ciklusu. Do dobivanja master coach diplome Lazarov će biti u funkciji trenera, a zatim ga očekuje četverogodišnji mandat.

POGLEDAJTE VIDEO: Horvat o popisu za kvalifikacije

- Imam posebnu čast i privilegiju objaviti vijest veoma važnu za budući razvoj makedonskog rukometa. Na jučerašnjem sastanku UO RFM donijeli smo odluku da izaberemo apsolutno najvećeg sportaša u povijesti Makedonije, Kirila Lazarova, za novog izbornika. Dogovorili smo se s Kirom da bude novi izbornik - trener muške reprezentacije u periodu od godinu dana dok ne dobije master coach diplomu. Potom će dobiti četverogodišnji dogovor kao izbornik. Za mene je čast i privilegija iznijeti vam ovu vijest, jer je ovo veliki dan za makedonski rukomet. Presretan sam što ću zajedno s Lazarovim voditi bitke za makedonski rukomet - rekao je predsjednik RFM Živko Mukaetov.

Vijest o preuzimanju Makedonije stigla je nakon netom završenog rukometnog Svjetskog prvenstva u kojem se Makedonci nisu proslavili, ali na kojem im je Kiril Lazarov ponovno bio najbolji igrač, premda je zagazio u 41. godinu.

Istini za volju, Makedonci niti nisu trebali igrati u Egiptu, no kako je Češka dan prije početka otkazala nastup, Makedonci su skočili iz fotelja i pojurili na afrički kontinent.

Kiril Lazarov još uvijek drži rekord rukometnih svjetskih prvenstava kada je u Hrvatskoj 2009. godine u devet utakmica postigao nevjerojatna 92 gola. Jedini je igrač u povijesti s preko 1000 golova, zabio je ukupno najviše golova u rukometnoj Ligi prvaka, a 2012. vodio je Makedonce do povijesnog petog mjesta na Europskom prvenstvu.

Veliki Kiro Lazarov jedan je od najboljih rukometaša koji su zaigrali ovaj sport, a sada će svoje znanje prenositi budućim generacijama makedonskog rukometa.

Najčitaniji članci