Obavijesti

Sport

Komentari 272

Ekskluzivno: Navijači odlučili, kupuju 25 % dionica Hajduka!

Ekskluzivno: Navijači  odlučili, kupuju 25 % dionica Hajduka!
1

NIŠTA BEZ NAVIJAČA Hajduk će sljedećih deset godina nositi na prsima Tommyjevu reklamu, 'Naš Hajduk' će postati strateški partner kluba, a to će 10 godina plaćati 3,5 mil. kuna godišnje

VIDEO

Sutra će se u 15.00 sati na Poljudu sastati Zoran Mamić iz tvrtke 'Tommy', članovi NO Hajduka Slaven Marasović i Ante Šalinović, te predsjednik Hajduka Ivan Kos, kako bi potvrdili već dogovorenu prodaju dionica udruzi 'Naš Hajduk'. 

Suglasnost Hajduka je nužna, jer ugovor je trostran, a prema njemu se tvrtka 'Tommy' obvezuje prenijeti 131.580 dionica Hajduka vrijednih 35.395.000 kuna u vlasništvo udruge 'Naš Hajduk', a 'Naš Hajduk' se obvezuje isti iznos u narednih 10 godina na ime sponzorstva isplatiti Hajduku, dok se Hajduk obvezuje u istom razdoblju na dresu nositi reklamu tvrtke 'Tommy'. 

- Sve što vam mogu reći je da je istina kako se već neko vrijeme s čelnicima udruge 'Naš Hajduk' vode pregovori o prodaji našeg udjela u vlasništvu Hajduka, te da na tu temu u četvrtak popodne imamo završni sastanak. Tek nakon njega možemo o detaljima, do tada smo bez komentara - potvrdio nam je Zoran Mamić, član NO Hajduka, te sin vlasnika tvrtke 'Tommy' Tomislava Mamića.

Ovo je krupan korak u namjeri preuzimanja Hajduka od strane njegovih navijača, koji sada i formalno postaju strateški partner kluba, bez koga se ne mogu donositi važnije odluke, jer će s pojedinačnim ulozima i novim dionicama u vlasništvu držati kontrolni paket od oko 27.5% dionica. 

No, ovim je korakom udruga 'Naš Hajduk' na sebe preuzela i veliku odgovornost i obavezu, jer sada moraju godišnje zaraditi i Hajduku isplatiti 3.5 milijuna kuna, što neće biti baš lako, ali ne i nemoguće. Uostalom, nitko im nije vjerovao ni da mogu okupiti 41.570 članova, koliko ih je u ovoj godini platilo članarinu. 

Nejasno je tek koja je garancija udruge da će uspjeti ispoštovati ugovor, te namjeravaju li isplaćivati 3.5 milijuna kuna godišnjeg sponzorstva Hajduku samo od prihoda od članarina ili od organizacija prijateljskih utakmica, koncerata, sponzorskih akcija..., koje su najavljivali u prošlosti, kada su najavili kako je njihov konačan cilj, da jednoga dana većinski vlasnici Hajduka postanu svi njegovi navijači. 

Za komentar smo upitali i jednog od čelnika Hajdukovog NO Antu Šalinovića, koji nam je rekao: 

 - Upoznat sam s činjenicom da tvrtka 'Tommy' pregovara s udrugom ''Naš Hajduk'', a i mi razgovaramo s 'Tommy-em'' o mogućim modelima marketniške suradnje.  Razgovori su u tijeku, kad se postignu dogovori, bit će nam zadovoljstvo upoznati javnost s detaljima i komentirati ih. 

Nakon što smo objavili ekskluzivnu informaciju, oglasila se i udruga "Naš Hajduk" priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Naš Hajduk" potvrdio pisanje 24sata

Željeli bismo naše članove obavijestiti da su u tijeku razgovori s predstavnicima tvrtke Tommy oko otkupa 24,53% dionica Hajduka koje su u njihovom vlasništvu. Obostrana želja i nas i predstavnika tvrtke Tommy je da novac prikupljen od strane navijača bude uplaćen Hajduku. Razgovori su tek počeli, čeka nas dosta posla pa molimo i medije i članove za strpljenje dok zajedno ne pronađemo najbolji model koji će zaštiti interese sve tri strane.

Naš Hajduk.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 272
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'