Sport

Komentari 78

Veliki pad vrijednosti Dinama i skok Rijeke: Livaja je tek šesti

Veliki pad vrijednosti Dinama i skok Rijeke: Livaja je tek šesti

Bruni Petkoviću cijena je pala za tri milijuna eura, a Luka Ivanušec novi je najvrjedniji igrač lige. Niko Rak iz Šibenika skuplji je čak 15 puta, a Rijeka je skočila nakon što se predsjednik Damir Mišković javno požalio

Pretposljednjeg dana 2021., u paketu promjena vrijednosti igrača u svim ligama na popularnoj stranici Transfermarktu, na red je došla i Prva HNL i njena 303 igrača.

Dinamo je i dalje uvjerljivo najvrjedniji klub u Ligi 10, ali mu je vrijednost igrača uglavnom u padu i sad vrijedi 98,2 milijuna eura. To je 11,6 milijuna eura manje nego u lipnju. Samo su "modri" zabilježili pad cijene momčadi.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcija Kopića na ždrijeb Europske lige

Dominiku Livakoviću cijena je pala s 15 na 10 milijuna eura i više nije najvjerniji pojedinac "modrih", nego je to Luka Ivanušec, čija je cijena ostala 13,5 milijuna.

Najveći skok u cijeloj ligi ostvario je branič Josip Šutalo koji je sa 750.000 eura skočio na 3,5 milijuna eura. Dinamo i dalje ima Top 5 najskupljih igrača cijele lige, ali samo Ivanušecu cijena nije pala. Mislavu Oršiću i Arijanu Ademiju pala je milijun, a Bruni Petkoviću tri milijuna.

Marko Livaja? Najbolji igrač lige po izboru kapetana tek je šesti na popisu najvrjednijih. Stoji 5,5 milijuna eura, što je dva milijuna eura više nego na zadnjem "mjerenju". Stipe Biuk također je u prvih 10 cijele lige s vrijednošću od 4,5 milijuna eura, za 500.000 eura više nego ljetos. 

Situacija je malo drugačija u Osijeku i Rijeci čija je vrijednost igrača uglavnom porasla. Josip Drmić, najbolji strijelac lige s Rujevice, sad vrijedi 2,5 milijuna eura, za milijun više.

Ipak, ispred njega u Rijeci su Robert Murić i Hrvoje Smolčić, koji vrijede po tri milijuna. Cijela momčad Rijeke sad vrijedi 26 milijuna eura, što je šest milijuna eura više. Nedavno se upravo na Transfermarkt požalio predsjednik Damir Mišković.

Ramón Miérez ostao je najvrjedniji eksponat Osijeka, ali nakon jako skromne polusezone cijena mu je s pet pala na četiri milijuna eura.

U plusu su, pak, Ivica Ivušić (3,5) i Mihael Žaper (tri milijuna). Novi igrač Dinama Petar Bočkaj vrijedio je milijun i pol, a sad mu je cijena 2,5 milijuna.

Šibenikov Niko Rak sad vrijedi 1,5 milijuna eura, što je 15 puta više nego ljetos (100.000), a Lukas Kačavenda iz Lokomotive također je zabilježio veliki skok: od 800.000 na tri milijuna eura.

Najvrjedniji igrači Prve HNL

Vrijednosti momčadi

Najčitaniji članci