Obavijesti

Sport

Komentari 78

Veliki pad vrijednosti Dinama i skok Rijeke: Livaja je tek šesti

Veliki pad vrijednosti Dinama i skok Rijeke: Livaja je tek šesti

Bruni Petkoviću cijena je pala za tri milijuna eura, a Luka Ivanušec novi je najvrjedniji igrač lige. Niko Rak iz Šibenika skuplji je čak 15 puta, a Rijeka je skočila nakon što se predsjednik Damir Mišković javno požalio

VIDEO

Pretposljednjeg dana 2021., u paketu promjena vrijednosti igrača u svim ligama na popularnoj stranici Transfermarktu, na red je došla i Prva HNL i njena 303 igrača.

Dinamo je i dalje uvjerljivo najvrjedniji klub u Ligi 10, ali mu je vrijednost igrača uglavnom u padu i sad vrijedi 98,2 milijuna eura. To je 11,6 milijuna eura manje nego u lipnju. Samo su "modri" zabilježili pad cijene momčadi.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcija Kopića na ždrijeb Europske lige

Pokretanje videa...

Reakcija Željka Kopića na ždrijeb EL 10:23

Dominiku Livakoviću cijena je pala s 15 na 10 milijuna eura i više nije najvjerniji pojedinac "modrih", nego je to Luka Ivanušec, čija je cijena ostala 13,5 milijuna.

Najveći skok u cijeloj ligi ostvario je branič Josip Šutalo koji je sa 750.000 eura skočio na 3,5 milijuna eura. Dinamo i dalje ima Top 5 najskupljih igrača cijele lige, ali samo Ivanušecu cijena nije pala. Mislavu Oršiću i Arijanu Ademiju pala je milijun, a Bruni Petkoviću tri milijuna.

Marko Livaja? Najbolji igrač lige po izboru kapetana tek je šesti na popisu najvrjednijih. Stoji 5,5 milijuna eura, što je dva milijuna eura više nego na zadnjem "mjerenju". Stipe Biuk također je u prvih 10 cijele lige s vrijednošću od 4,5 milijuna eura, za 500.000 eura više nego ljetos. 

Situacija je malo drugačija u Osijeku i Rijeci čija je vrijednost igrača uglavnom porasla. Josip Drmić, najbolji strijelac lige s Rujevice, sad vrijedi 2,5 milijuna eura, za milijun više.

Ipak, ispred njega u Rijeci su Robert Murić i Hrvoje Smolčić, koji vrijede po tri milijuna. Cijela momčad Rijeke sad vrijedi 26 milijuna eura, što je šest milijuna eura više. Nedavno se upravo na Transfermarkt požalio predsjednik Damir Mišković.

Ramón Miérez ostao je najvrjedniji eksponat Osijeka, ali nakon jako skromne polusezone cijena mu je s pet pala na četiri milijuna eura.

U plusu su, pak, Ivica Ivušić (3,5) i Mihael Žaper (tri milijuna). Novi igrač Dinama Petar Bočkaj vrijedio je milijun i pol, a sad mu je cijena 2,5 milijuna.

Šibenikov Niko Rak sad vrijedi 1,5 milijuna eura, što je 15 puta više nego ljetos (100.000), a Lukas Kačavenda iz Lokomotive također je zabilježio veliki skok: od 800.000 na tri milijuna eura.

Najvrjedniji igrači Prve HNL

  1. Luka Ivanušec (Dinamo) - 13,5 milijuna eura
  2. Mislav Oršić (Dinamo) - 11
  3. Dominik Livaković (Dinamo) - 10
  4. Bruno Petković (Dinamo) - 9
  5. Arijan Ademi (Dinamo) - 7,5
  6. Marko Livaja (Hajduk) - 5,5
  7. Kristijan Lovrić (Gorica) - 5
  8. Rasmus Lauritsen (Dinamo) - 5
  9. Stipe Biuk (Hajduk) - 4,5
  10. Bartol Franjić (Dinamo) - 4,5

Vrijednosti momčadi

  • Dinamo - 98,2 milijuna eura
  • Hajduk - 35,25
  • Osijek - 31,35
  • Rijeka - 26
  • Gorica - 24,45
  • Lokomotiva - 20,85
  • Šibenik - 9,4
  • Istra 1961 - 8,75
  • Slaven Belupo - 8,3
  • Hrvatski dragovoljac - 5,95
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom