Obavijesti

Sport

Komentari 3

Veliki propust na Euru U-21: Ovo sudac nije priznao Talijanima... A sada će suditi Hrvatskoj?!

Veliki propust na Euru U-21: Ovo sudac nije priznao Talijanima... A sada će suditi Hrvatskoj?!

Italija je u 91. minuti, činilo se, izjednačila na 2-2 protiv Francuske. Igrači su čekali da sudac pokaže na centar, no on je procijenio da lopta nije prešla gol-liniju

VIDEO

Europsko prvenstvo U-21 izlog je za mlade nogometaše željne dokazivanja koji grade karijeru, ali i za suce. Tko se dokaže na ovakvoj razini i pokaže kvalitetu, kad-tad će dobiti priliku od Uefe i na seniorskoj razini. No, to se ne može baš reći i za Nizozemca Allarda Lindhouta koji je zakazao zajedno sa svojim pomoćnicima i napravio nevjerojatnu pogrešku.

VIDEO

Francuska je u derbiju prvog kola Eura pobijedila Italiju 2-1, a pobjedu im je, nažalost, donio sudac. Francuzi su poveli preko Kalimuenda u 22. minuti, Pellegri je za Talijane izjednačio u 36., a novo vodstvo Francuskoj donio je Barcola. U završnici je Bade dobio crveni karton pa su Talijani krenuli u totalnu ofenzivu s igračem više. Pritisnuli su i bacili sve karte u napad. 

Raoul Bellanova pucao je glavom nakon jednog ubačaja, lopta je pogodila stativu i išla prema golu, ali francuski stoper Lukeba ju je izbacio. Činilo se na vrijeme, ali baš i ne. U usporenoj snimci bilo je više nego vidljivo kako je lopta cijelim obujmom prešla gol-liniju, bila je unutra dobrih pola metra, čak i više.

Video pogledajte OVDJE

Na žalost Talijana, sudac Lindhout i njegovi pomoćnici su procijenili kako lopta nije prešla liniju. Bijesni igrači u bijelom pokazivali su sucu da je lopta ušla u gol, okružili su ga, ali ništa nije urodilo plodom. Na sučevu nesreću, VAR-a nema u ovoj fazi natjecanja pa nije niti mogao ispraviti svoju pogrešku.

Očekivano, Talijani su rigali vatru na suca. 

- Od svih tih sudačkih grešaka na štetu Italije, ona posljednja je doista senzacionalna. Prvo pri rezultatu 1:1 nije dosuđen penal nakon što je Kalulu rukom zaustavio Rovellin šut glavom. Vrlo je dvojben i drugi gol Francuske jer je očito da mu je prethodio Gouirijev faul nad Okolijem, ali ni tu nije ništa svirano. Konačno, nevjerojatno je ono što suci nisu vidjeli u nadoknadi. Lopta koju je Bellanova udario glavom se nakon stative očito odbila u gol. Od tamo ju je izvadio Lukeba i to, kako se čini, uz pomoć ruke. Sudac ni ovo nije vidio - piše Gazzetta dello Sport.

Ovo se itekako tiče i Hrvatske jer Allard Lindhout je delegiran za naš ključni susret skupine protiv Španjolske koji se igra u subotu u 20.45. No, nakon ovog nevjerojatnog propusta, pitanje je hoće li tako i ostati do subote navečer. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"