Obavijesti

Sport

Komentari 167

Veliko pojačanje na Maksimiru: Drmić je novi igrač Dinama!

Veliko pojačanje na Maksimiru: Drmić je novi igrač Dinama!

Iznimno sam sretan i ponosan na ovaj trenutak. Dinamo je hrvatski prvak, najbolji hrvatski klub, rekao je Josip Drmić nakon potpisa za 'modre'. Potpisao je na dvije godine uz mogućnost produljenja na još jednu godinu

VIDEO

Cijelu sezonu navijači Dinama zazivali su pravu devetku i killera u šesnaestercu. Bruno Petković ove sezone nije bio ni sjena sebe iz najboljih dana pa je s razlogom ispao iz reprezentacije, ionako već neko ni ne igra na poziciji napadača, a Deni Jurić i Komnen Andrić očito nisu taj kalibar. Čelnici 'modrih' zasukali su rukave i spremili fantastično pojačanje za sljedeću sezone.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Veliko pojačanje na Maksimiru: Drmić je novi igrač Dinama! 00:47

Još ranije smo pisali kako je prelazak Josipa Drmića (29) u Dinamo praktički gotova stvar, a od danas je i službeno. Bivši nogometaš Rijeke novi je stanovnik Maksimirske 128! Drmić je bio na posudbi na Rujevici do kraja sezone, ugovor s Norwichem istječe mu ovo ljeto pa je odlučio prihvatiti ponudu hrvatskog prvaka i preseliti na Maksimir.

- Iznimno sam sretan i ponosan na ovaj trenutak. Dinamo je hrvatski prvak, najbolji hrvatski klub, kontinuirano osvaja trofeje u domaćim natjecanjima i nastupa redovito u europskim natjecanjima. Ove sezone prvenstvo je bilo iznimno napeto, podignuta je kvaliteta igrača i momčadi, završnica je bila jako zanimljiva i pomalo neizvjesna, ali Dinamo je ipak na kraju zasluženo proslavio naslov i potvrdio koji je najbolji klub u Hrvatskoj. Osobno ću dati sve od sebe da zahvalim klubu na dobivenom povjerenju svojim igrama na terenu i golovima. Vjerujem da će Dinamo u novoj sezoni nastaviti s dobrim rezultatima kroz utakmicu Superkupa, zatim prvenstvo i Kup te kroz kvalifikacije za Ligu prvaka. Ciljevi kluba su jako visoki, ali visoka je i kvaliteta igrača, stožera i cijele momčadi. Uz podršku navijača Dinama kao što je bila posebno ove sezone, siguran sam da uspjeh neće izostati - kazao je Drmić po potpisu za Dinamo. Nosit će dres s brojem 18, a ugovor je potpisao na dvije godine uz mogućnost produljenja na još jednu godinu.

Split: Stadion Poljud,  Rijeka ima vodstvo: Drmić šokirao prepuni Poljud

Drmić je u Rijeku stigao prije godinu i pol. Glavni cilj je bio preporoditi karijeru. Njemu minutaža i prilika da se vrati u staru formu, a njima igrač svjetske klase kojeg ne bi dobili u normalnim okolnostima. 

U početku se mučio, hvatao formu, a kada je krenulo, golovi su stizali kao na traci. U 55 utakmica zabio je 32 gola i pokazao o kakvoj klasi je riječ. Nije bez razloga žario i palio u Bayeru, Borussiji Mönchengladbach, Nunbergu, švicarskoj reprezentaciji. Htio se oprostiti od Rijeke trofejem, ali Hajduk je bio bolji u finalu kupa (3-1). Ipak, oprostio se golom. 

U Dinamu će dobiti priliku boriti se za Ligu prvaka, kao i za dvostruku krunu. Nešto što je u Rijeci ipak teža misija. S druge strane, 'modri' su si osigurali strašno pojačanje u napadu na Ligu prvaka i igrača koji barem još nekoliko sezona može odraditi na vrhunskoj razini. Klasa je neupitna, a tek mu je 29. 

Njegovim dolaskom lakše će disati i Mislav Oršić. Neće više morati nositi cijelu momčad na svojim plećima, već će pored sebe dobiti sjajnog suigrača od kojeg dinamovci mogu očekivati barem 20-ak golova po sezoni. 

Također, njegov dolazak mogao bi probuditi i Brunu Petkovića koji je bio neprepoznatljiv ove sezone. Dobit će strašnu konkurenciju u napadu, više neće imati garantirano mjesto u prvih 11 pa je za očekivati kako će ga to motivirati da radi još jače. Morat će izaći iz zone komfora i zapeti. Inače, grijat će klupu.

Rijeka: U 8. kolu 1. HNL sastali se Rijeka i Slaven

'Modri' su već krenuli u osnaživanje momčadi i tako bacili rukavicu konkurenciji u HNL-u. Ove sezone im je Hajduk priuštio nikad stresniji i neizvjesniji put do naslova prvaka, a čelnici iz Maksimirske 128 žele to izbjeći sljedeće sezone pod svaku cijenu. 

Drmić donosi Dinamu nekoliko pozitivnih stvari, osim njega moguća su još neka pojačanja, kao i odlasci. Bit će ovo zanimljivo ljeto na Maksimiru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom