Obavijesti

Sport

Komentari 0

Veliko pojačanje uoči ABA 2 lige: Kalajžić došao u Goricu!

Veliko pojačanje uoči ABA 2 lige: Kalajžić došao u Goricu!

Kako je došlo do toga? Ha, nazvao me sportski direktor Gorice Ljubo Prgomet i izrazio veliku želju da dođem. Svidjela mi se ta priča, prihvatio sam ponudu i evo me, rekao je novi igrač Gorice...

VIDEO

Nakon tmurne i naizgled bezizlazne kolotečine u kojoj se našla hrvatska košarka nakon debakla u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo te pada kvalitete klupske košarke, konačno se u Hrvatskoj stvara lijepa košarkaška priča. 

Europa je nekada za hrvatske klubove bila pod normalno, a danas je samo san. Već nekoliko godina nijedan naš klub se ne natječe u europskim natjecanjima, Cedevita je preselila u Ljubljanu, a Zadar i Cibona, kao najveći hrvatski klubovi, rone malo iznad površine koja im osigurava egzistenciju. U svemu tome, interes za klupsku košarku je potonuo, ali jedan grad u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, nakon nogometnog uzdizanja, doživljava i košarkaško.

Prije nekoliko dana objavljeno je kako će košarkaši Gorice od sljedeće sezone zaigrati u ABA 2 ligi, klub je najavio pojačanja kako bi mogli parirati konkurenciji, a danas su i predstavili jedno zvučno ime. Riječ je o povremenom hrvatskom reprezentativcu i bivšem košarkašu Splita Mati Kalajžiću (22). On je na Gripama proveo sedam godina, ali napustio je klub jer se nije dogovorio s čelnicima oko nastavka suradnje te se odlučio pridružiti velikom projektu koji se stvara u Velikoj Gorici.

Radi se o 195 cm visokom beku koji je prije nekoliko godina bio najavljivan kao veliki talent hrvatske košarke. Prošao je kroz sve selekcije reprezentacije, osvojio s U20 reprezentacijom srebro na EuroBasketu 2018. godine, zaigrao i za seniore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a sada će momčadi Josipa Sesara donijeti širinu, neupitno znanje i kvalitetu koju posjeduje. 

- Kako je došlo do toga? Ha, nazvao me sportski direktor Gorice Ljubo Prgomet i izrazio veliku želju da dođem, unatoč tome što je iza mene sezone u kojoj sam više bio izvan terena zbog ozljede nego na parketu. To mi je puno značilo. Čuo sam se i s trenerom Josipom Sesarom, popričali smo malo o svemu ovome, kako bi to izgledalo sa mnom ovdje, s momčadi iz prošle sezone, uz nekoliko pojačanja… Svidjela mi se ta priča, prihvatio sam ponudu i evo me - rekao je Kalajžić na predstavljanju, piše Cityportal.

Zagreb: Prva utakmica polufinala HT Premijer lige, KK Cibona - KK Split

Godinama je bio važan igrač splitske momčadi, ali problemi s ozljedama su ga izbacile s parketa na veći dio sezone pa je tako odigrao svega nekoliko utakmica.

- Za početak, nadam se da ću konačno u kontinuitetu ostati zdrav, to mi je najvažnije. Dosad nisam imao sreće, ali samo treba raditi dalje. U Gorici mi je to omogućeno, jer uvjeti su stvarno super, čak i iznenađujuće dobri.  Kad sam počeo igrati seniorsku košarku, o Gorici se nije puno toga znalo, ali posljednje dvije, tri godine izrasla je u ozbiljan klub. Za Goricu se uvijek posebno pripremalo, Goricu se znalo analizirati i više nego neke jače protivnike. Sad mi je jasno i zašto, vidim da se stvarno dobro radi, da su uvjeti fantastični i klub može ići samo prema gore. Postoji ambicija, a to mi je super, to mi odgovara - kazao je Kalajžić.

GER, Basketball EM 2018 U20 Männer/Maenner in Chemnitz, Finale Israel vs. Kroatien

Novim transferom zadovoljan je i trener Josip Sesar, ali još puno je posla pred Goricom ako ne žele biti samo prolaznici u ABA 2 ligi. 

- Sretan sam što smo uspjeli dovršiti ovaj transfer. Mate je igrač koji je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije, bio je na širem popisu A reprezentacije, i ja vjerujem da je na dobrom putu da postane pravi igrač. Već ovaj period koristimo za individualni rad, a Mate je čovjek koji je željan rada, željan igre, i vjerujem da će se jako dobro uklopiti u našu momčad - kazao je Sesar koji bi u narednom razdoblju trebao dobiti još poneko pojačanje, a onda kreću pripreme za napornu sezonu u kojoj će Gorica igrati na dva fronta. 

Ogroman je to uspjeh za klub koji je prije samo dvije godine igrao u drugoj hrvatskoj ligi, a ako sve bude išlo po planu, u budućem razdoblju se nadaju još većem iskoraku, a to je sudjelovanje u europskim natjecanjima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom