Obavijesti

Sport

Komentari 32

Veliko priznanje za Dinamo: Ispred Bayerna i Uniteda...

Veliko priznanje za Dinamo: Ispred Bayerna i Uniteda...

Procijenjena vrijednost igrača koji su prošli Dinamovu nogometnu akademiju iznosi 337 milijuna eura, a igrači koji su još uvijek u plavoj svlačionici i spadaju pod navedeni kriterij vrijede 47 milijuna eura

VIDEO

Brojne nogometne zvijezde stasale su u Dinamu. Od Eduarda da Silve, koji je igrao za Arsenal, unikatnog Luke Modrića, koji je 2018. godine proglašen najboljim igračem na svijetu, Matea Kovačića, Marcela Brozovića, Danija Olma, Joška Gvardiola... Dinamo je s njima osvojio brojne trofeje, ali i zaradio velik novac. Svakih nekoliko godina iz 'modre' akademije izađe talent koji očara nogometni svijet. I tu Dinamu nema ravnog. 

Pokretanje videa...

Dinamo_navijači 01:07

U Maksimirskoj 128 rade sjajan posao u radu s najmlađima, a to je prepoznao i švicarski nogometni institut CIES Football Observatory. Navedeni institut objavio je ljestvicu najboljih svjetskih klubova na temelju procijenjene vrijednosti igrača koji su prošli klupsku nogometnu akademiju. Uvjet za ulazak u taj kriterij je period od minimalno tri godine koliko je igrač morao provesti u klupskoj akademiji u razdoblju od svoje 15. do 21. godine.

Dinamo ispred Bayerna, Milana, Uniteda

Dinamo i Rijeka sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a

Procijenjena vrijednost igrača koji su prošli Dinamovu akademiju iznosi 337 milijuna eura, a igrači koji su još uvijek u plavoj svlačionici i spadaju pod navedeni kriterij vrijede 47 milijuna eura.

Zagreb: Dinamo zaključio sezonu pobjedom protiv Šibenika

Kolonu predvodi portugalska Benfica, čija je procijenjena vrijednost igrača koji su prošli akademiju 670 milijuna eura. Od toga 150 milijuna eura vrijede igrači koji su još uvijek članovi portugalskog kluba. Na drugom mjestu je Chelsea, a procijenjena vrijednost igrača koji su prošli kroz njegovu akademiju je 630 milijuna eura, pri čemu oni koji su još uvijek u svlačionici podno Stamford Bridgea vrijede 325 milijuna eura. Na trećem je mjestu Barcelona. Procijenjena vrijednost njezinih izdanaka iznosi 581 milijun eura, s time da je cijena takvih igrača koji su još uvijek u Barceloni 281 milijun eura.

Zagreb:  Dinamo i Gorica na Maksimiru igraju zadnje, 36. kolo HNL-a

Dinamo je, dakle, na 18. poziciji, a u leđa mu gledaju europski velikani poput Bayern Münchena, koji je na 19. mjestu, Monaca (20.) Liverpoola (24.), Manchester Uniteda (32.), Borussije Dortmund (33.), Milana (43.) i ostalih.

Dinamova akademija jedna je od najboljih Europu, a to najbolje dokazuju iznosi koji su se posljednjih godina slili u plavu blagajnu. Uz zaradu od europskih natjecanja, Dinamo je primoran prodavati talentirane igrače kako bi normalno funkcionirao i to već sjajno radi godinama. Posljednji izdanak akademije je sjajni Martin Baturina koji polako postaje nositelj momčadi, a jednog dana se i od njega očekuje transfer u veliki europski klub i bogata zarada koja će opet napuniti kasu. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 32

VIDEO

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ
ZVIJEZDA MAN. UNITEDA

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ

Kapetan "crvenih vragova" osvrnuo se na sjajnu sezonu koju je Stefan Ristovski imao u Dinamu. Njih dvojica igrali su skupa gotovo tri godine u Sportingu

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'
PROPUCALI MU AUTO

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'

Prodao je zvijezde Benfice za desetke milijuna eura, radio u Šahtaru i PAOK-u, zimus stigao u Osijek, a prošli tjedan razišao se s trenerom Zekićem. U noći na utorak propucali su mu auto dok je bio na odmoru
Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu
ŽELI NASTAVITI IGRATI

Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu

U početku mi je bilo to teško razumjeti jer sam tijekom čitave karijere bio u početnom sastavu. Kasnije sam prihvatio tu svoju novu ulogu, mislim da sam dobro odigrao i da je trener zadovoljan, rekao je Luka