Obavijesti

Sport

Komentari 3

Veljko Mršić: Bivši šef Jasmin Repeša hvalio me kad nije išlo

Veljko Mršić: Bivši šef Jasmin Repeša hvalio me kad nije išlo
1

DOBRI DEČKO ZUBČIĆ Bilo mi je teško otpisati ga jer je on odličan, neiskvaren dečko, kaže trener Cedevite Veljko Mršić koji mu je kao zamjenu doveo Walkera

VIDEO

Prije samo desetak dana u kuloarima se pričalo o smjeni Veljka Mršića, a danas je on čovjek koji je "skinuo skalpove" Dude Ivkovića i Jasmina Repeše na euroligaškim gostovanjima.

- Raspoloženje u momčadi je super, čak i predorbo da ne bi bilo alarmantno. Treba raditi na tome da ostanemo čvrsto na zemlji, sjetiti se gdje smo bili prije samo desetak dana. Ne smijemo biti bahati i prepotentni jer se to uvijek vrati - kaže trener Cedevite.

U četvrtak je pobijedio donedavnog šefa Repešu, a već u petak mu s Laboral Kutxom u Zagreb dolazi Velimir Perasović. Uz Nevena Spahiju to su dva najcjenjenija hrvatska trenera, no kod Mršića ne bude dodatnu motivaciju.

- Motiv je uvijek isti, i u životu i u sportu. Dati sve od sebe da se možeš pogledati u ogledalo. Veći mi je gušto to što smo dobili u Milanu nego to što ga vodi Repeša. Možda sam ja bio u prednosti jer sam dvije godine pratio kako razmišlja, kako priprema momčad, dok on mene nije mogao tako dobro upoznati. Za drugu utakmicu te prednosti već neće biti jer će se i on dobro pripremiti i doći u Zagreb s velikom željom da nam uzvrati - smatra Mršić, koji se sa svojim bivšim trenerom nije čuo prije utakmice, ali od početka sezone razgovarali su nekoliko puta.

- Kad nam je bilo najteže, nakon poraza od Zadra, nazvao me i dao podršku, rekao da unatoč rezultatima to dobro izgleda...

Cedevitina serija pobjeda počela je nakon raskida ugovora s Tomislavom Zubčićem, i Mršić i igrači govorili su o odličnoj kemiji... Ispada kao da je Zubčić bio kancerogeno tijelo za momčad...

- Ma on je odličan, neiskvaren dečko, s vrlinama i manama koje svi imamo. Bila mi je to jedna od najtežih odluka u životu, ali unutra sam, gledam sve na treninzima, tako sam odlučio i ne bih više o tome.

Umjesto njega dolazi Amerikanac Henry Walker, a idućeg tjedna punim treninzima priključit će se i Luka Žorić. Može li to poremetiti nastalu kemiju?

- Ona je važna, ali ne bi nam mogla pomoći da se ne radi dobro. Da, dobro nam ide i s ovim što imamo, ali trebamo biti svjesni da moramo biti bolji pod košem da bi se svi pravilno razvijali - objašnjava Mršić dovođenje novog igrača.

Iako bi u Zagreb trebao stići danas, neće igrati protiv Mege (Dom sportova, 19 sati).

- Neće nam biti lako, ali ne zbog opuštanja ili emocionalne ispražnjenosti, nego zato što je Mega odlična momčad , koja je dosad izgubila samo od Crvene zvezde i Budućnosti. Morat ćemo se dobro potruditi da je dobijemo - zaključio je Mršić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače