Obavijesti

Sport

Komentari 143

Danska prvi sudionik 1/4 finala: U Amsterdamu natrpali Wales!

Danska prvi sudionik 1/4 finala: U Amsterdamu natrpali Wales!

Nakon što su na startu upisali dva uzastopna poraza, sada su došli do druge uzastopne pobjede, vrijedne četvrtfinala Eura. U Amsterdamu su srušili Velšane s 4-0

Danska nogometna reprezentacija prvi je četvrtfinalist ovogodišnjeg Eura, u susretu osmine finala igranom u Amsterdamu Danska je svladala Wales sa 4-0 (1-0).

Pokretanje videa...

Hrvatski navijači u Kopenhagenu VIDEO

Strijelac prva dva pogotka bio je Kasper Dolberg u 27. i 48. minuti, da bi Joakim Maehle u 88. i Martin Braithwaite u šestoj minuti nadoknade postavili konačni rezultat.

'Za pola Hrvata je bio anoniman lik, a sad je idol cijele nacije'
'Za pola Hrvata je bio anoniman lik, a sad je idol cijele nacije'

Junak danske pobjede u Amsterdamu bio je igrač koji je u tri utakmice u skupini dobio tek pola sata. No, izbornik Kasper Hjulmand je umjesto ozlijeđenog Yussufa Poulsena u igru od prve minute odlučio ubaciti upravo Dolberga koji mu se odužio s dva gola.

Euro 2020 - Round of 16 - Wales v Denmark

U 27. minuti Dolberg je doveo dansku u vodstvo preciznim udarcem sa 18 metara nakon odlične akcije u kojoj je Maehle okomitom loptom proigrao Damsgaarda, a ovaj je proslijedio loptu za Dolberga.

Lukavi Danci: Stižu u velikom broju u Nizozemsku, zbog rupe u pravilima neće u izolaciju
Lukavi Danci: Stižu u velikom broju u Nizozemsku, zbog rupe u pravilima neće u izolaciju

Početkom drugog poluvremena Dolberg je iskoristio katastrofalnu reakciju velškog stopera Williamsa koji mu je praktički servirao loptu za udarac s osam metara, a iskusni napadač je taj poklon iskoristio i bez problema svladao Warda. Prethodno je Braithwaite prošao po desnom krilu te ubacio prizemnu loptu u kazneni prostor Walesa, no ravno na nogu Williamsu koji se zatim prometnuo u idealnog asistenta za Dolberga.

Euro 2020 - Round of 16 - Wales v Denmark

Maehle je poentirao u 88. minuti nakon što ga je Jensen odlično proigrao na desnom krilu, a velška obrana zaboravila na njega, da bi Braithwaite, kad su već svi čekali konačni zvižduk pogodio za konačnih 4-0.

Euro 2020 - Round of 16 - Wales v Denmark

Danska će u četvrtfinalu 3. srpnja u Bakuu igrati protiv pobjednika susreta Nizozemska - Češka koji će se igrati u nedjelju u Budimpešti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
OSMINA FINALA, EUROPSKO PRVENSTVO 18.00 , Johan Cruijff Arena, Amsterdam
Wales
0 : 4
Danska
Dolberg 26' 49' Maehle 88' Braithwaite 90+'
Sortiranje događaja
90+'

KRAAAAAJ. Danci zasluženo prošli u četvrtinu finala Europskog prvenstva.

90+'

Braithwaiteeeee, ali ništa. Sudac je podigao zastavicu! Ipakkk goool. VAR soba priznala je gol napadača Barcelone.

88'

I evo gaaaa. Danci su zabili svoj treći, a ukupno osmi na ovom Euru. Maehle je zabio nakon što je poslao po ćevape svog braniča. Zaslužio je!

87'

Auuuu, mogli su sada Danci zabiti i treći gol, a ovako ostaje mala nada za Velšane, no nije izgledno da će se nešto promijeniti.

81'

Braithwaite preko zida. Imao je napadač Barcelone slobodnjak u obećavajućoj poziciji, ali njegov udarac odlazi iznad gola Warda.

Komentari 143