Obavijesti

Sport

Komentari 26

Veterani nogometa: Oni još ne odustaju, rano je za mirovinu

Veterani nogometa: Oni još ne odustaju, rano je za mirovinu
10

Mlade nade traže svoje mjesto pod suncem, ali legende nogometa, poput Giggsa, Del Piera ili Ballacka još nisu spremni prepustiti im svoje. Klub 'over 35' želi igrati

VIDEO

Ryan Giggs produljio je ugovor u Manchester Unitedom na još jednu godinu. Velšanin će u studenom napuniti 39 godina, ali za njega je izgleda još rano da napusti nogomet.

Giggs ipak nije jedini. Sve je duži popis igrača koji ni nakon što su duboko zašli u tridesete ne napuštaju travnjake. Oni ne mogu bez nogometa, a čini se ni nogomet ne može bez njih.

Paul Scholes koji je prošlog svibnja rekao zbogom nogometu nije dugo izdržao bez svog Uniteda. Usprkos njegovim 37 godina trener 'crvenih vragovima' Alex Ferguson htio je baš njega u momčadi kako bi mu pomogao izvući United iz krize.

U usporedbi s njim povratnik u redove Arsenala Thierry Henry još je dječarac sa svega 34 godine. Igrač New York Red Bullsa za vrijeme stanke MLS-a htio je ponovno okusiti europske travnjake.

U MLS-u je zaigrao i 37-godišnji David Beckham koji je stanke kratio igrajući dvije sezone za talijanski Milan.

Starosjedioca ne nedostaje ni u Seriji A. Pippo Inzaghi ni u 38 godini ne razmišlja o povlaćenju, baš kao ni nezamjenjivi kapetan Intera (38) Javier Zanetti koji za 'nerazzurre' igra od 1995. godine.

Legenda 'Stare Dame' Alessandro Del Piero svega je godinu dana mlađi od njih, ali kraj karijere čini se daleko je i za njega iako je Juventus najavio kako ih Pinturicchio napušta po završetku ove sezone. Del Piero čini se ne misli isto, baš kao ni simbol Rome, 'mlađahni' Francesco Totti koji je sa svojih 35 godina još uvijek namjerava ostati na čelu 'vučice'.

'Starih' ne nedostaje ni u Bundesligi, a predvodi ih Michael Ballack koji će u rujnu napuniti 36 godina. Uz njega je dvije godine mlađi Raul koji je u više od nekoliko prilika svojim golovima spašavao Schalke.

Mlade nade izviru na svakom uglu, ali čini se da će za 'veterane' mjesta u momčadi uvijek biti, pogotovo ako se odazivaju na ime Giggs, Scholes ili Zanetti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti