Obavijesti

Sport

Komentari 14

Vettel prvi u Yeongamu, rivali opet nemoćni protiv Red Bulla

Vettel prvi u Yeongamu, rivali opet nemoćni protiv Red Bulla
7

McLareni su dominirali na kvalifikacijama no na kraju je na Velikoj nagradi Koreje opet slavio Nijemac Sebastian Vettel u Red Bullu, i to deseti put ove sezone

VIDEO

Vettel je nakon već nekoliko krugova preuzeo vodstvo na Velikoj nagradi Koreje na stazi Yeongam.

Iako su dominirali na kvalifikacijama i osigurali vodeće startne pozicije McLareni su morali prepustiti trku svjetskom prvaku u Red Bullu. Vettel je tako stigao do svog desetog slavlja u ovoj sezoni.

Hamilton je uspio obraniti drugu poziciju pred Nijemčevim momčadskim kolegom Webberom, dok je drugi McLaren, Jensona Buttona do cilja stigao kao četvrti. Ferrari su ponovno zamijenili mjesta te se nakon kvalifikacija Alonso opet vratio ispred Masse usprkos odličnom startu Brazilca.

Kiša koja je počela padati na nekim dijelovima staze oko šestog kruga nije ugrozila vodstvo Vettela koji je samo gomilao prednost pred Hamiltonom i Webberom te Ferrarijima koji su se borili za mjesta na postolju.

Osim kiše trku je obilježio i dodir između Petrova i Schumachera zbog čega je na stazu u 17. krugu morao izaći i safety car.

Iako je sigurnosni automobil izbrisao prednost Vettela pred njegovim pratiocima na ponovljenom startu vozač Red Bulla brzo se odvojio od Hamiltona i dva Ferrarija koja su 'zaglavila' iza Roseberga što ih je na kraju i koštalo boljeg plasmana i borbe za vodeće pozicije.

Hamilton je čitavu trku ganjao Vettela ispred sebe no kada ga je uspio sustići i smanjiti zaostatak ispod sekunde iza njegovih leđa stigla je prijetnja drugog Red Bulla Marka Webbera i vozač McLarena morao je braniti drugu poziciju.

Webber je nakon drugog ulaska u bokseve u 49. krugu uspio prijeći Hamiltona, ali mu je Britanac spektakularnim manevrom odmah uzvratio vrativši svoju poziciju nakon čega ga je Webber uzaludno pokušavao ugroziti idućih nekoliko krugova.

Vettel je do kraja trke samo čuvao prednost dok se iza njegovih leđa vodila borba. No ni Webber, ni Alonso koji je veći dio trke 'ganjao' Buttona nisu stigli do bolje pozicije i morali su se na kraju zadovoljiti sa trećom i petom pozicijom.

Ukupni poredak vozača:

1. Sebastian Vettel (Nje/ RBR-Renault) 349

2. Jenson Button (VB/ McLaren-Mercedes) 222

3. Fernando Alonso (Špa/ Ferrari) 212

4. Mark Webber (Aus/ RBR-Renault) 209

5. Lewis Hamilton (VB/ McLaren-Mercedes) 196

6. Felipe Massa (Bra/ Ferrari) 98

7. Nico Rosberg (Nje/ Mercedes) 67

8. Michael Schumacher (Nje/ Mercedes) 60

Ukupni poredak konstruktora:

1. RBR-Renault 558

2. McLaren-Mercedes 418

3. Ferrari 310

4. Mercedes 127

5. Renault 72

6. Force India-Mercedes 49

7. Sauber-Ferrari 40

8. STR-Ferrari 37

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki