Obavijesti

Sport

Komentari 31

Vida: I Ukrajinci nam se čude, mislili su da ćemo dobiti Turke

Vida: I Ukrajinci nam se čude, mislili su da ćemo dobiti Turke
1

VJERUJEMO U ANTU Svi čvrsto stojimo iza izbornika, kaže nam Domagoj Vida, koji tvrdi kako je i Ukrajince šokirao hrvatski poraz na gostovanju u Turskoj u kvalifikacijama za SP

VIDEO

Uvalili smo se u probleme, ali i dalje sami odlučujemo o sebi. Zeznuli smo stvar porazom u Turskoj, no uvjeren sam da ćemo to ispraviti protiv Finske i Ukrajine, poručuje iz Kijeva Domagoj Vida.

Hrvatska za manje od mjesec dana igra dvije ključne utakmice na putu prema Rusiji.

Obje će Vida praktički odigrati kod “kuće”. Jednu u osječkom Gradskom vrtu, gdje je igrao od 2006. do 2010., drugu na Olimpijskom stadionu u Kijevu, gdje igra od 2013. godine.

Trebamo vas u Osijeku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pričao sam o utakmici u Kijevu sa Sidorčukom, Besedinom, Kravecom i ostalim Ukrajincima koji igraju sa mnom u klubu. Neću se kladiti s njima, ne volim puno pričati izvan terena. Mi ćemo tog 9. listopada pričati isključivo na terenu - rekao je Vida i nastavio:

- I njih je začudio i šokirao naš poraz u Turskoj. Očekivali su da ćemo mi dobiti tu utakmicu i da ćemo praktički biti na korak od Svjetskog prvenstva. Pojasnio sam im da smo bili bolji, da nismo imali sreće i da nas je sudac jako oštetio u toj utakmici.

Hrvatska bi Finsku trebala lako riješiti, ali Domagoj upozorava:

- U ovoj će situaciji to biti jako teška utakmica za nas. Nadam se da će moji Slavonci napuniti Gradski vrt. Trebamo pun stadion u toj utakmici. Na krilima navijača trebamo srušiti Fince i s tim zamahom otići po trijumf u Kijev.

S Čačićem u Rusiju

Ante Čačić je izgubio dvije od tri posljednje utakmice u kvalifikacijama. Ipak, nikakvih rezova nije bilo. S Čačićem na klupi dočekujemo dvije posljednje utakmice. Vida smatra kako je to jedino ispravno.

- Vjerujemo u Antu i u to da ćemo se s njim plasirati u Rusiju. Naravno da u ovoj situaciji svi čvrsto stojimo iza izbornika - rekao je Vida i bacio se na analizu Ukrajine, koju odlično poznaje.

- Daleko im je najbolji igrač Andrij Jarmolenko, koji je nedavno napustio Kijev i potpisao za Borussiju Dortmund. Dobri smo prijatelji, on je baš igračina. Protiv nas će igrati na desnoj strani, ima strašan udarac lijevom nogom. Sigurno će se puno puta pokušati izvući na udarac. Josipu Pivariću s njim sigurno neće biti lako, ali tu sam ja da pomognem. Duplirat ćemo ga i tako ga zaustaviti - optimist je Vida.

Na utakmice kijevskog Dinama često navrati i ukrajinski izbornik Andrij Ševčenko, koji je legenda ovoga kluba.

- Kad ga vidim, uvijek se zadržimo u razgovoru. Ševa je sjajan čovjek. Ako se vidimo do utakmice Ukrajina - Hrvatska, sigurno ćemo malo popričati i o tom srazu - rekao nam je hrvatski stoper i dodao:

- Nema još hladnoće u Kijevu, ali će za mjesec dana, kad budemo igrali, sigurno biti jako svježe.

Dinamo Kijev sutra protiv Skënderbeua na Olimpijskom stadionu, koji će iduće godine biti i domaćin finala Lige prvaka, igra utakmicu 1. kola Europske lige. U sastavu bi uz Vidu trebao biti i Pivarić.

- Piva se sve bolje snalazi ovdje. Tu sam ja da mu pomognem. S Dinamom imam ugovor do 1. siječnja 2018. godine, pa ćemo vidjeti što dalje. Bešiktaš me silno želio dovesti ovog ljeta, ali sam odlučio ostati ovdje do kraja ugovora. Turci me najviše žele, ali nisu jedini. Imam još ponuda - završio je Vida.

Sudac je presudio

Josip Pivarić u Kijevu je postao prvi izbor na lijevom boku, ni on ne dvoji da idemo na Mundijal.

- Vratit će nam se za taj poraz od Turske. Ne mogu vjerovati kako nas je sudac oštetio u tom susretu. Nikad ne bismo izgubili da nije bilo takvih loših odluka. Bili smo baš puno bolji od Turaka i zbog toga sam optimist uoči dvije ključne utakmice - rekao nam je Josip Pivarić i nastavio o Kijevu:

- Super mi je ovdje. Pogodio sam s dolaskom. Drago mi je što imam Vidinu podršku.

Naši su Kijevljani optimisti. Vjeruju u naše slavlje na njihovom stadionu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener