Obavijesti

Sport

Komentari 48

Vida: Leo Messi nam je svima poslao 30 potpisanih dresova

Vida: Leo Messi nam je svima poslao 30 potpisanih dresova
16

Osim što je sjajan nogometaš i jedan od najpouzdanijih stopera hrvatske nogometne reprezentacije, Domagoj Vida paralelno razvijao i karijeru u biznisu. Odlučio je u rodnom kraju otvoriti farmu crnih svinja

VIDEO

Nema tu reflektora, uredno podšišane trave, blještavila i fotoaparata. Ne, ovo nije takav travnjak, na kojem je Vida navikao zarađivati novac i graditi karijeru. Ovo je sasvim drugačiji “travnjak”, blatnjav i neugledan. I nije u Parizu, Moskvi ili Londonu, nego u Viljevskom Cretu

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:07

Osim što je sjajan nogometaš i jedan od najpouzdanijih stopera hrvatske nogometne reprezentacije, Domagoj Vida je vrlo sposoban i pametan, pa je paralelno razvijao i karijeru u biznisu. Odlučio je u rodnom kraju otvoriti farmu crnih svinja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:29

Trenutačno ima 200 svinja

- Otvaram firmu 1. siječnja. Jedna zagrebačka tvrtka mi je napravila cijeli program, imam ljude koji vode posao, koji se brinu o svemu. Riječ je o autohtonim crnim svinjama, zasad ih imam 200, a planiram da bi ih sljedeće godine imao 500. Imam i nekoliko restorana koji od mene uzimaju meso, znaju da je svježe. Ma, dobar je to biznis - govori jedan od heroja pohoda do ruskoga srebra.

Vratit ću se u svoj Miholjac

Ponuda njegovih kobasica, kulena i kulenovih seka, šunke, čvaraka i svinjske masti može se pronaći na Facebooku, a po redovitu opskrbu dolazi i nekoliko Austrijanaca iz Beča. Na tom terenu, koji je neravan i blatan, i na kojem se, umjesto navijanja, čuje samo roktanje, Vida se odlično snalazi. 

Kad završi karijeru, planira se vratiti u svoj Miholjac. 

- Kažu mi da sam lud što ću se vratiti ovamo živjeti, jer nije situacija bajna, ali nadam se da će doći bolji dani, ne samo za Slavoniju, nego za Hrvatsku općenito. Supruga Ivana više bi voljela živjeti u Zagrebu, ali na kraju ćemo, uz dogovor, odlučiti.

Trenutačno je u Istanbulu, supruga Ivana i trogodišnji David otišli su za Hrvatsku. Inače, fotografija njegova Davida, prekrasnog plavog mališana, kako bosonog trči na terenu nakon što je Hrvatska izbacila Englesku, obišla je svijet.

- On i supruga mi daju snagu. Kad smo izgubili od Francuske, čim sam ga vidio, bio sam bolje volje. Ivana i David su mi pomogli da prebolim taj poraz - kaže Domagoj, koji nije baš tip nogometaša koji će se naslikavati u medijima. Uglavnom izabere neki mirni, povučeni kutak.

'Ma ja sam dečko sa sela'

- Ja sam čovjek iz naroda, sa sela, ne volim biti puno u novinama, nije to za mene.Gdje vam je medalja?

- Eno je u Miholjcu, u sefu. Radim kuću, pa ću u njoj napraviti jednu posebnu prostoriju u kojoj ću držati sve sportske trofeje, priznanja, dresove... To bi bio kao mali sportski muzej, podsjetnik kad jednom završim karijeru.

Dresove je počeo skupljati prije nekoliko godina i već ima bogatu kolekciju. Ima tu velikih faca...

Nije htio dres Francuske

- Ima, ima. S Iniestom sam zamijenio dres na EP-u 2016. u Bordeauxu. Ali nije mi fora naručivati dresove, primjerice, da kažem Luki Modriću da mi donese dres od Cristiana Ronalda. To ne, samo ako smo igrali protiv momčadi.

Dobro, ali imate li dres Ronalda?

- Ne. Nemam ni od jednog Francuza iz finala Svjetskog prvenstva. Nisam se htio mijenjati, to je dres s kojim sam igrao finale i njega ne dam nikome - govori Domagoj.

No ima od Lionela Messija. Ne samo on, nego cijela hrvatska reprezentacija. Bila je to jedna mala tajna sa SP-a u Rusiji. 

- Messi nam je preko Rakete poslao 30 dresova s potpisom. Cijeloj našoj reprezentaciji. Svidjelo mu se kako smo srčani, kako se borimo. Smatrao je da smo igrali najbolji nogomet na SP-u. Eto, sad imam i Messijev - kaže.

World Cup 2018 - Argentina - Croatia

Milijuni na ulicama

Argentinac je, saznajemo, poslao 30 dresova nakon što je Hrvatska pobijedila Island i tako otvorila mogućnost Argentini da prođe skupinu. 

Milijuni na ulicama Hrvatske, suze radosnice u očima ljudi od Iloka do Dubrovnika, dan kad je cijela Hrvatska disala kao jedan...

“Vatreni” heroji ujedinili su Hrvatsku i vratili reprezentaciju tamo gdje joj je oduvijek bilo mjesto - narodu.

Fotografije dočeka obišle su svijet, prenijele su ih sve svjetske televizijske kuće. Bio je to doček za povijest.

Okupljeni građani na Mostu slobode pozdravljaju Vatrene

Izbornik Dalić nam je poput oca

- Ne prođe dan, a da se ne sjetim dočeka, one ludnice na ulicama... Sedam sati smo putovali od aerodroma do Trga bana Josipa Jelačića. Pa kad će se to ponoviti? Daj Bože da se ponovi, ali sumnjam - rekao nam je Vida.

Upravo je on bio jedan od heroja, hrvatsko “Hrabro srce”, kako su ga prozvali navijači. Prvi na terenu, prvi u fešti. 

- Ne stidim se toga, ja sam iz Miholjca, tko me voli, voli, tko ne voli, što da mu radim! Pjesma je dio mene, volim započeti i pjevati kad god je nekakvo slavlje, to je u meni. Dok sam bio dječak, pjevao sam po ulici, kad god bismo se vraćali iz škole, nas desetak, iz dosade bismo šutali kamenje putem i pjevali do kuće. 

Na njega se uvijek možete osloniti, Vida će svoj dio odraditi. No na dočeku se morao na nekoga osloniti - Dalića i Vrsaljka.

- Vatrogasci su nas polijevali, pa je netko prolio pivo, a u tom je trenutku počela i kiša. Bilo je jako sklisko i umalo sam završio na tlu. Spasio me Dalić. Izbornik je s nama poput oca, voli poslušati i neki naš savjet, ali ima tu crtu vođe i na kraju sam odluči. Ma, taj doček je bio nešto fenomenalno. I danas kad sam nešto loše volje, pogledam snimku dočeka, golova, utakmica... Sanjao sam doček. Iako, još mi nekako djeluje nestvarno da smo drugi na svijetu.

Nestvarno djeluje i Turcima, zemlji od 80 milijuna stanovnika u kojoj Vida trenutačno živi i zarađuje nogometni kruh. 

- Drugačije me gledaju. A kad su naši tenisači osvojili Davis Cup, tek tad im ništa nije bilo jasno. Čude se kako postižemo takve rezultate, a ima nas četiri milijuna. Njima to ništa nije jasno.

Hrvatska je doista odigrala fajterski cijeli turnir. No Argentinci su bili malo u strahu jer su se bojali da u posljednjem kolu protiv Islanda nećemo ući opušteno pa bi eventualnim našim kiksom Argentina ispala. I zato je Messi poslao dresove, zbog pobjede protiv Islanda. 

SP 2018, Argentina - Hrvatska

'Padam s nogu od umora'

Uskoro počinju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine, a u momčadi nema više Marija Mandžukića, Vedrana Ćorluke, Danijela Subašića...

- Nema ih ni u WhatsApp grupi, baš smo napravili grupu za nove kvalifikacije. Šteta, žao mi je. Ali imamo nove klince koji su sjajni - kaže Vida.

Je li Nikola Kalinić u grupi?

- Nije - jasan je Domagoj.

U Turskoj još nije kraj sezone pa će se dolazak u Hrvatsku malo oduljiti. Iako, godina je bila duga, jako duga.

- Umoran sam, jako sam umoran. Jedva čekam doći kući, supruga i mali su već otišli...

A mali je trogodišnji David, koji već sad pokazuje interes za nogometom, baš kao djed i otac.

- Tuče ljevačom, a obožava Mandžukića i Modrića. Između njih trojice rodila se kemija u hotelu u Rusiji. Stalno pita za njih. Ne srami se on, sa svima se igra... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu