Obavijesti

Sport

Komentari 6

VIDEO Delpo zaigrao nakon 965 dana i slomio se: 'To je bio kraj'

VIDEO Delpo zaigrao nakon 965 dana i slomio se: 'To je bio kraj'
19

Nisam nikad želio da dođe ovaj dan, ali nigdje nisam bio sretniji nego na teniskom terenu, zato sam želio igrati, rekao je Juan Martín del Potro, nekad treći tenisač svijeta, na povratničko-oproštajnom meču

VIDEO

Zaigrao je prvi put nakon 19. lipnja 2019. Bivši pobjednik US Opena, dvostruki osvajač olimpijske medalje i Davis Cupa nije mogao suspregnuti suze.

Dok je servirao za ostanak u meču protiv sunarodnjaka Federica Delbonisa u povratničkom nastupu na ATP turniru u Buenos Airesu, Juan Martín del Potro (33) slomio se od emocija.

Argentina Open

Suze su tjerale jedna drugu, majka i sestra sve su gledale iz njegova kuta, a tribine su skandirale: "Ole, ole, ole, Delpo, Delpo". I navijači su bili potreseni.

Video oproštaja možete pogledati OVDJE.

"Toranj iz Tandila", kako mu tepaju, izgubio je 6-1, 6-3, ali rezultat je u glavnom gradu Argentine bio u drugom planu. Delpo je silno želio završiti karijeru na teniskom terenu nakon teške ozljede koljena 2019. Operirali su ga čak četiri puta.

Argentina Open

- Dao sam sve. Danas je bio jedan od onih dana za koje nikad nisam želio da dođu, ali sjećat ću ga se do kraja života. Još nisam našao mjesto u životu gdje ću biti sretniji nego na terenu. Zato sam želio igrati - objasnio je nekad treći tenisač svijeta.

Iako je glatko izgubio u dva seta u sat i 23 minute od 42. igrača svijeta, Delpo je u nekoliko navrata forhendom podsjetio na najbolje dane. Delbonis je znao za njegove probleme s koljenom pa ga je tjerao na što više kretnje i to je bio recept za pobjedu.

Prošli tjedan najavio je kako će njegov povratak ujedno biti i oproštaj, a nakon Buenos Airesa trebao je zaigrati i u Rio de Janeiru idući tjedan. No od toga, čini se, neće biti ništa. Možda je i bolje da oproštaj bude u njegovu Buenos Airesu.

Argentina Open

- Nisam to htio. Zdravlje me natjeralo na takvu odluku, ali mislim da ne mogu napraviti novo čudo kao što sam nakon ozljede ruke. Pokušao sam objasniti ljudima u svojoj blizini da nekad mogu i izgubiti i da nemam snagu kakvu oni misle da imam - rekao je Juan Martín nakon meča.

Učinio je to na teniskom terenu. Tako je htio.

- Zadnji meč imao sam na terenu, a ne na press konferenciji. Mogao sam to učiniti ispred vas - rekao je i dobio nove ovacije.

- Ostvario sam sve teniske snove i osvojio nešto važnije od turnira ili natjecanja, ljubav svih ljudi.

Argentina Open

Na pitanje hoće li zaigrati u Riju, nije odgovorio. Još je jednom pustio suzu.

- Planirao sam, ali mislim... (suze) Kako sam rekao, dao sam sve do zadnjeg poena. Danas želim zaspati bez boli u nozi nakon dvije godine i to ću pokušati napraviti od sutra. Teško je nastaviti baviti se ovim sportom sa smetnjama kakve osjećam. Osjećam da imam cijeli život ispred sebe i želim živjeti u miru - zaključio je.

Odmori se, zaslužio si.

Argentina Open
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja