Obavijesti

Sport

Komentari 2

VIDEO Diego iz Napolija zabio rukom 35 godina nakon 'Božje ruke'. Sudac je priznao gol!?

VIDEO Diego iz Napolija zabio rukom 35 godina nakon 'Božje ruke'. Sudac je priznao gol!?

Dan prije Maradoninog 61. rođendana i 35 godina nakon 'Božje ruke', mladi nogometaš Napolija Diego Panzolo oživio je uspomenu na malog zelenog tako što je zabio gol poput svog uzora. Rukom

VIDEO

Skočio sam, ali nedovoljno visoko pa mi je palo na pamet loptu malo taknuti rukom. U zraku sam razmišljao da nema šanse kako ću uspjeti udariti loptu glavom, a onda sam se sjetio da imam ruku. Nisam ni znao gdje je lopta nakon udarca, pogledao sam i vidio da je u mreži te se počeo radovati, pričao je legendarni Diego Armando Maradona o bezvremenskom golu protiv Engleske 1986. godine u četvrtfinalu SP-a koji je zabio rukom (2-1).

Pokretanje videa...

Maradona u Zagrebu 04:05

Prije godinu dana ostali smo bez ovog nogometnog genijalca, a mali zeleni je prije tri dana trebao proslaviti 61. rođendan. Uspomena na velikog Diega živjet će vječno, a to je dokazao i mladi nogometaš Napolija znamenitog imena -  Diego! Mladi Panzolo imitirao je Maradonin potez i zabio gol rukom. I to 35 godina kasnije. 

Igrala se završnica susreta između mlade momčadi Napolija i Rome. Klub iz Napulja imao je korner, oštra lopta u peterac, a tamo se ponovila 'Božja ruka' iz četvrtfinala SP-a iz 1986. godine između Argentine i Engleske. Kada mu je bilo jasno da loptu neće uspjeti udariti glavom, Panzolo se prisjetio legende Napolija. Udario je loptu šakom i odbio u mrežu. 

the anti-contagion suit from COVID-19 with the number 10 drawn on the shoulders is the homage of a social health worker of the Cotugno hospital in Naples in memory of Diego Armando Maradona, on the suit there is a sentence A Diego who has taught no

Dok su on i njegovi suigrači slavili, igrači Rome su jurili za glavnim sucem dajući mu do znanja da je Panzolo gol zabio rukom. No, baš kao 1986. godine, zaista je nevjerojatno da glavni sudac i njegovi pomoćnici nisu tu vidjeli ništa sumnjivo. Sudac je mrtvo-hladno priznao gol i pokazao na centar. 

Taj gol samo je djelić onoga što nam je Diego Maradona priredio u svojoj veličanstvenoj karijeri koja je bila prožeta trofejima i nevjerojatnim potezima. Pogotovo u dresu Napolija kojemu je donio naslov prvaka Italije 1987. godine i postao legenda Napulja. Argentinac i dan danas živi u srcima navijača talijanskog kluba.

Za to je dokaz potez mladog Panzola. Htio je oživjeti uspomenu na svog imenjaka u čiju čast je i dobio ime.   

Nedugo nakon gola rukom, Maradona je zabio jedan od najboljih golova u povijesti. No, ta 'božja ruka' je nešto više od toga. Riječ je o ilegalnom golu zbog kojeg bi Maradona danas vrlo vjerojatno pocrvenio, no taj potez obilježio je jednu nogometnu eru. Argentina je pobjedom protiv Engleske prošla u polufinale pa na kraju osvojila Svjetsko prvenstvo.

Engleskom golmanu Peteru Shiltonu je i danas teško prisjetiti se te utakmice.

- Znao je što je učinio kad je zabio rukom. Cijeli svijet je to znao. Svi osim suca i dva mu pomoćnika. Briga me što drugi kažu, taj gol rukom odlučio je utakmicu. Da, zabio je briljantno drugo gol, ali mi smo se još oporavljali od ovog šoka nekoliko minuta ranije. Prvi put u utakmici dali smo mu prostora da se rastrči i zabio nam je. Sjajan je to gol bio, nema sumnje, ali, ponavlja, ne bi zabio taj drugi da nije zabio onaj... - kaže Shilton pa još oštrije dodaje:

Davis Cup, Hrvatska - Argentina

- Ne sviđa mi se što se nikad nije ispričao. Nikad nije priznao da je gol zabio na prijevaru. Skovao je termin 'Božja ruka' i hvalio se okolo. To nije pravedno. Svaka čast, bio je sjajan igrač, ali nije imao sportskog duha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom