Obavijesti

Sport

Komentari 7

VIDEO Fantastičan gol Hajduka: Mi smo učinili Split ponosnim

VIDEO Fantastičan gol Hajduka: Mi smo učinili Split ponosnim

Nogomet je čudna igra, mi to najbolje znamo. Tenzije su, 2-0, bitno je da igrači i stožer vjeruju u svoj rad i mislim da ćemo i u uzvratu biti bolji, rekao je Marijan Budimir nakon pobjede juniora Hajduka u Sj. Makedoniji

VIDEO

Filip Čuić (18) zabljesnuo je u europskoj premijeri juniora Hajduka. Brat prvotimca bijelih Marija (20) zabio je oba gola za bijele u pobjedi kod Škendije (2-0) u prvoj utakmici prvog kola Uefine Lige mladih.

- Sigurno je dobar osjećaj, učinio sam Split ponosnim. Ne ja, nego cijela momčad. Mislim da smo bili bolji tijekom cijele utakmice, pogotovo u prvom poluvremenu. Zadovoljan sam općenito igrom i cijelim našim angažmanom - rekao je Filip.

Prvi gol u 29. minuti namjestio mu je Mate Antunović, drugi u 56. minuti Franjo Lazar. Taj je bio osobito lijep, krasan lob s ruba šesnaesterca.

- Momčad je odradila svoj posao, a moj je posao da zabijam golove. Mislim da smo zasluženo pobijedili, ali nije gotovo. Na Poljudu se igra uzvratna utakmica. Mislim da ćemo ući s istim gardom kao i ovdje i nadam se pobjedi i u Splitu - zaključio je Čuić.

Lijevi bek Šimun Hrgović igrao je do 80. minute.

- Osjećaj je predivan, pogotovo što smo pobijedili 2-0 u prvoj utakmici. Doživljaj je neopisiv, prvi smo koji su odigrali Ligu prvaka. Ponosan sam što sam bio u prvih 11, zabili smo dva gola i to je to - rekao je Šimun i nastavio:

- Stvarno smo se dobro pripremali za utakmicu ovaj tjedan. Svi su tu sudjelovali, trener i cijeli stručni stožer i samo se mogu zahvaliti svima. Čeka nas još 90 minuta u Splitu, ne smijemo se opustiti. Ali za dva, tri dana čeka nas utakmica u Zaprešiću koju željno iščekujemo. Idemo po nova tri boda.

Uzvrat je za tri tjedna u Splitu, a pobjednik će vrlo vjerojatno dočekati Minsk u idućem kolu jer su Bjelorusi u prvoj utakmici razbili latvijski Daugavpils u gostima 4-0.

- Prvo bih čestitao svojim igračima, stožeru, cijeloj ekspediciji koja je došla s nama. Zadovoljni smo rezultatom. Bilo je dosta nervoze kod igrača u prvom poluvremenu, pogriješili smo dosta čistih pasova. Osjetila se trema, prvi put Liga prvaka... Kad dobijemo više sigurnosti i utakmica, bit će to puno bolje. Kasnije smo to korigirali, uveli Lazara koji nam je dao stabilnost i mirnoću na sredini terena. Izdominirali smo utakmicu, žao im je što nismo zabili još koji gol, bilo je situacija, nedostajala je mirnoća, zadnji pas. Ali zadovoljni smo i s tih 2-0 - rekao je trener Hajduka Marijan Budimir.

Mogu li opuštenije ući u uzvrat?

- Ne, nema šanse. Nogomet je čudna igra, mi to najbolje znamo. Tenzije su, 2-0, bitno je da igrači i stožer vjeruju u svoj rad i mislim da ćemo i u uzvratu biti bolji nego danas.

Bijeli ostaju u Zagrebu jer ih za vikend očekuje prvenstveno gostovanje kod vršnjaka iz zaprešićkog Intera. Na put je krenulo 20 igrača.

- Nije razlog samo utakmica protiv Intera, možemo prijaviti 20 igrača i može se dogoditi ozljeda, dugo je putovanje. I drugdje ćemo voditi 20 igrača. Može biti fibra, ne znam što. Igrači su svjesni toga, čestitam i onima koji su ušli pet minuta, dvije minute i onoj dvojici koji su bili izvan zapisnika, ali koji su bili dio momčadi i koji se raduju. Danas igraju jedni, sutra netko drugi. Zadovoljan sam jako zalaganjem, igrači su dali sve od sebe i mislim da smo zasluženo pobijedili - zaključio je Budimir.

POGLEDAJTE I MOJU PRIČU IVANA KATANUŠIĆA: 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...