Sport

Komentari 5

VIDEO Kelava asistirao prvi put u karijeri, skandirale tribine: Za asistenciju mi je obećao večeru

VIDEO Kelava asistirao prvi put u karijeri, skandirale  tribine: Za asistenciju mi je obećao večeru

Melbourne City bio je veliki favorit u gradskom derbiju, u ožujku i travnju ove godine pobijedili su ih 6-0 i 7-0. No ovaj put na gol Victoryja je stao Ivan Kelava i susret je završio 2-2

Ivan Kelava, koji je na vrhuncu karijere u Dinamu imao status 'blaženog' (Sveti Ivan Kelava) od ovog je ljeta preselio na australski kontinent gdje je potpisao za Melbourne Victory, 12. klub u karijeri!

Iako mu je primarna zadaća sačuvati mrežu čistom, u petom je kolu australske lige uspio upisati asistenciju. I to kakvu, i to u kakvom trenutku! Dok je gradski rival Melbourne City imao 2-1 i imao veliku priliku za povećanje vodstva, Kelava je odlično presjekao dodavanje za siguran gol, a iz tog je dodira sijevnula kontra koju je D'Agostino pretvorio u pogodak. 

Bila je to prva asistencija Kelava u karijeri i uopće prvi put da je izravno sudjelovao kod gola! S(p)retno dodavanje možete pogledati OVDJE.

- Imao sam u karijeri nekoliko predasistencija, ali nikad asistenciju - javio se kroz smijeh Ivan Kelava.

"Kakva asistencija!", "Kelava je kralj asistencija", samo su neki od komentara na odličan potez hrvatskog golmana.

Melbourne Victory je remijem zadržao treću poziciju s 10 bodova iz pet utakmica. Prvoplasirani Western United ima dva više, dok Melbourne City ima osam.

- D'Agostino, srijelac gola za 2-2, odmah mi je zahvalio i rekao da je dužan večeru - kaže Kelava.

Inače, Melbourne City bio je veliki favorit protiv Kelavinog Melbourne Victoryja. U ožujku i travnju ove godine igrali su dvije utakmice i Victory je u te dvije utakmice primio, pazite ovo, 13 komada, a nije zabio niti jedan. Prvi susret izgubili su 6-0, drugi 7-0. No ovaj put na golu Victoryja bio je Kelava, kojeg su navijači proglasili junakom utakmice. 

Najčitaniji članci