Obavijesti

Sport

Komentari 17

VIDEO Jeste li vidjeli luđi gol? Nogometašica zabila rukom

VIDEO Jeste li vidjeli luđi gol? Nogometašica zabila rukom

Američka nogometašica Mahoney je izvodila aut, prebacila se rukama unaprijed pa ispalila loptu prema golu. Lopta je letjela kao da je ispalila projektil i završila u mreži

Spektakularni golovi s centra više i nisu neka novost, vidjeli smo čudesne škarice Zlatana Ibrahimovića s 40 metara, čak je bh. golman Asmir Begović uspio zabiti s gola na gol. Svakakvih vrsta neobičnih golova smo se nagledali, no američka nogometašica Zoey Mahoney napravila je nešto što se rijetko može vidjeti. Zabila je gol direktno iz auta. 

Sveučilišna ženska momčad Drakea je pobijedila Sjevernu Iowu 2-1, a prvi gol na utakmici spada u jedan od najbizarnijih. Mahoney je izvodila aut, prebacila se rukama unaprijed pa ispalila loptu prema golu. Lopta je letjela kao da je ispalila projektil i završila u mreži. Igračice Drakea su se od uzbuđenja razletjele terenom i proslavile bizaran gol. Iako ga je Mahoney zabila iz auta, gol je vrijedio jer je golmanica dirala loptu na putu do mreže.

Ovakav akrobatski način izvođenja auta postao je uobičajen u američkim ligama. Tako se postiže puno jači zamah pa izvođači mogu baciti loptu i preko 40 metara.