Sport

Komentari 13

VIDEO Jesu li suci pretjerali? Pogledajte udarac zbog kojeg su Hrvata žestoko kaznili

VIDEO Jesu li suci pretjerali? Pogledajte udarac zbog kojeg su Hrvata žestoko kaznili

Svaka reprezentacija na ovom turniru u rezervi ima još dvojicu igrača, no oni mogu u ekipu ući samo u slučaju da se netko zarazi korona virusom. U ovom slučaju - ne

Hrvatska 12, Gruzija 13. Ne, nije ovo konačan rezultat, i nadamo se da neće biti, već igrači koje će obje reprezentacije imati na raspolaganju za današnji dvoboj osmine finala (15:30).

Hrvatska će, naime, ovu utakmicu, i još barem dvije, igrati s igračem manje. Naš branič Rino Burić dobio je tri utakmice suspenzije zbog udaranja japanskog centra Arakija ispod vode. Fina je naknadno pregledala snimku i žestoko, pa čak i skandalozno kaznila našeg reprezentativca. Da su toliko revni, u svakoj bi se utakmici našlo materijala za slične kazne. Na pamet nam je odmah pala i slična situacija sa završnice Svjetske lige u Beogradu prije tri godine kada je Fina, također pregledavajući naknadno snimku, nakon utakmice Mađarske i Australije s tri utakmice neigranja kaznila mađarskog golmana Kardosa zbog brutalnosti.

Ozbiljan je ovo hendikep za Tuckovu vrstu jer Burić je samo jedan od nominalno dvojice braniča koje imamo na ovom turniru. Dakle, netko će sad drugi morao "preuzeti" njegove osobne...

- Sigurno da je otegotna okolnost za nas bila prvo iščekivanje te kazne za Rina Burića, a onda i sama informacija kakva je, kolika je. Ja to dakako ne podržavam, to udaranje, ali valjalo bi raspraviti i o uzroku. Što se ostalog tiče, svi su zdravi i spremni i čekaju početak utakmice - rekao je Tucak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Svaka reprezentacija na ovom turniru u rezervi ima još dvojicu igrača, no oni mogu u ekipu ući samo u slučaju da se netko zarazi korona virusom. U ovom slučaju - ne.

Hrvatski vaterpolski savez uputio je žalbu, pa ne urodi li plodom, Burić bi se mogao vratiti tek u zadnjoj utakmici turnira.

Najčitaniji članci