Sport

Komentari 8

VIDEO Jokić je opet MVP: Primio je nagradu u Srbiji - ispred štale

VIDEO Jokić je opet MVP: Primio je nagradu u Srbiji - ispred štale

Nikola, morat ću provjeriti, ali mislim da je ovo prvi put da je MVP nagrada uručena u srpskoj štali, rekao je srpskom košarkašu američki novinar, a Jokić se na sve dobro našalio: Mislim da je to prvi i jedini put

Kao u dječačkim danima sjeo je na kočiju i uputio se na mjesto gdje je, uz košarkaški teren, provodio najviše vremena. A petnaestak godina kasnije, upravo je ispred svoje štale, nedaleko najdražih mu konja, primio drugu uzastopnu nagradu za najboljeg igrača NBA lige!

Naravno, riječ je o srpskom košarkašku Nikoli Jokiću (27) koji trenutačno odmara u rodnom Somboru, a tamo su ga posjetili trener Michael Malone, milijarder Josh Kroenke, njegov agent Miško Ražnatović te mnogi prijatelji i obitelj. U djetinjstvu mu košarka nije bila na prvom mjestu. Naime, najviše je volio konje.

- Tamo sam proveo tri godine, pa sam prestao trenirati. Tada su mi konji postali jako važni u životu, postepeno sam ulazio u taj svijet, čak sam čistio i štale, a onda sam ušao u sulke i vozio ih - prisjetio se svojevremeno.

Čim je Nikola vidio što se sprema u dolasku, zaplakao je na kočiji. Uz pjesmu Zvonka Bogdana 'Već odavno spremam svog mrkova' primio je najvrjedniju individualnu nagradu NBA lige.

A o svemu se dobro našalio sa Shaqom i Charlesom Barkleyjem u programu uživo.

- Nikola, morat ću provjeriti, ali mislim da je ovo prvi put da je MVP nagrada uručena u srpskoj štali - rekli su Jokiću, a on je odgovorio:

- Mislim da je to prvi i jedini put.

Skromni centar izrastao je u jednog od najplaćenijih igrača lige jer bi trebao dobiti supermax ugovor u iznosu između 255 i 273 milijuna dolara. A sve je krenulo iz ničega. Od sad već legendarne 'oće neko na basket' objave prije 11 godina, do nagrade za, a može se reći, najboljeg na svijetu. 

Samo je 13. igrača prije njega dva puta uzastopno dobilo nagradu za najkorisnijeg igrača lige, a pridružio se Kareem Abdul-Jabbaru, Giannisu Antetokounmpu, Wiltu Chamberlainu, Stephu Curryju, Timu Duncanu, LeBronu Jamesu, Magicu Johnsonu, Michaelu Jordanu, Mosesu Maloneu, Steveu Nashu i Billu Russellu.

- Ne razmišljam o tome, ali kada budem star, debeo i mrzovoljan, sigurno ću se sjetiti toga i pričati djeci o tome da sam nekad igrao dobru košarku - rekao je Jokić.

Najčitaniji članci