Sport

Komentari 31

VIDEO Lancima se zavezala za koš i šokirala navijače: 'Vlasnik momčadi peče žive životinje!'

VIDEO Lancima se zavezala za koš i šokirala navijače: 'Vlasnik momčadi peče žive životinje!'

Glen Taylor, vlasnik Minnesota Timberwolvesa, optužen je da krši prava životinja tako što je isključio ventilaciju i ubio pet milijuna pilića zbog sumnje u ptičju gripu. Drugu utakmicu zaredom žene su prosvjedovale

Prvu utakmicu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige između košarkaša Memphisa i Minnesote obilježio je incident sa sredine druge četvrtine. Jedna se žena lancima zavezala za koš dvorane FedExForum u Memphisu.

Radilo se o prosvjednici koja je nosila crnu majicu s natpisom "Glen Taylor peče žive životinje". Izazvala je metež na tribinama, a spiker je molio gledatelje da ostanu na mjestima dok je organizator tražio alat kojim će prepiliti lanac. Ubrzo su je iznijeli iz dvorane.

Glen Taylor je, inače, vlasnik Minnesote koji drži farmu pilića u Iowi. Udruga Direct Action Everywhere, koja se bavi pravima životinja, istragom je otkrila da ih tako što je ugasio ventilaciju za pet milijuna pilića i ubio ih zbog sumnje u ptičju gripu.

NBA: Playoffs-Minnesota Timberwolves at Memphis Grizzlies

To nije prvi prekid utakmice Minnesote zbog poruke za Taylora. U utorak se jedna žena s istom porukom na majici zalijepila superljepilom za parket u domaćoj utakmici Timberwolvesa protiv LA Clippersa Ivice Zupca, nakon koje su izborili play-off.

Na teren su pritom doletjeli i letci s porukama osude za kršenje prava životinja.