Obavijesti

Sport

Komentari 6

VIDEO Leti, leti Hezonja! Hrvat je monstruozno zakucao preko košarkaša od 224 centimetra

VIDEO Leti, leti Hezonja! Hrvat je monstruozno zakucao preko košarkaša od 224 centimetra

Mario Hezonja odigrao je još jednu maestralnu utakmicu. Njegov Uniks pobijedio je Albu (85-71) u 11. kolu Eurolige, a hrvatski košarkaš bio je najbolji igrač utakmice s 22 koša, sedam skokova i pet asistencija

VIDEO

Povratak u Europu najbolja je moguća odluka koju je Mario Hezonja (26) donio u svojoj karijeri. Konačno igra onako kako i mora igrati nekoć veliki talent i peti pick na NBA Draftu. 

Pokretanje videa...

Hrvatska košarkaška reprezentacija 01:14

Hrvatski košarkaš od ove sezone igra za ruski Uniks Kazan, a u 11. kolu Eurolige demonstrirao je moć i kvalitetu u pobjedi protiv Albe Berlin (85-71). Hezonja je odigrao briljantan susret, utrpao 22 koša, uhvatio sedam skokova i podijelio pet asistencija. Letio je terenom, razigravao, grizao u obrani, nezadrživo trpao koš pored Nijemaca koji ga nisu mogli zaustaviti. A onda u drugoj četvrtini pokazao zašto su ga svojevremeno navijači Barcelone dizali u nebesa i prozvali najboljim 'slam dunkerom'. 

Mvºnchen, 04.03.2021, firo, basketball, EuroLeague, season 2020/2021, FC Bayern Basketball - Panathinaikos Athens,

Ruska momčad pomalo je dizelaški ušla u susret. Alba je nakon prve četvrtine vodila 26-13, no kako je utakmica odmicala, tako se topila njihova prednost. Tu je na scenu stupio hrvatski košarkaš. Tijekom jednog napada košarkaši Uniksa nisu imali ideju na postavljenu obranu, a loptu je potom uzeo Hezonja, zaletio se prema košu i silovito zakucao sa svojih 203 cm! Ne bi tu bilo ništa neobično da pored njega u skoku nije bio Christ Koumadje, najviši igrač Eurolige, košarkaš iz Čada visok 224 cm!

Niti on nije imao šanse protiv Hrvata. Kako bi se reklo, išao je Mario na brdo bez opreme, ali ona mu nije trebala. Zaderao se iz sveg glasa, iz sebe pustio svu frustraciju i ljutnju pa uz to i zaradio dodatno slobodno bacanje koje je zabio. Bilo je to zakucavanje za pamćenje o kojem će se još dugo pričati. 

Video zakucavanja pogledajte OVDJE.  

No, ništa neobično. Hezonja je još od najranijih dana pokazivao nevjerojatan odraz i atletsku moć. Sada je u to uvjerio i igrače Albe. Navijače je na noge podignuo i u 27. minuti kada je ukrao loptu, pretrčao cijeli teren i atraktivno zakucao za 57-52. Na krilima hrvatskog košarkaša, ruska momčad je na kraju stigla do uvjerljive pobjede u završnici. 

Drugo zakucavanje pogledajte OVDJE

Uniksu, koji vodi hrvatski trener Velimir Perasović, je ovo bila šesta pobjeda u 11. kolu te je skočio na osmo mjesto. Zapravo su tek krenuli, s ovako razigranim Hezonjom i sjajnim Lorenzom Brownom ciljaju na velike stvari. 

A presretan može biti i hrvatski izbornik Veljko Mršić. Hrvatsku sljedeći četvrtak očekuje dvoboj protiv Slovenije u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a ako se nešto u međuvremenu ne promijeni, Hezonja bi nas trebao predvoditi u Draženovu domu.

Obzirom na debakl u prošlim kvalifikacijama i izostanak NBA igrača, njegov dolazak bio bi ogromno pojačanje za nas. Pogotovo kada je ovako nezaustavljiv. U VTB ligi je na prosjeku od 18 koševa, šest skokova i dvije asistencije, a u Euroligi je nešto 'skromniji' s 12 koševa, pet skokova i jednom asistencijom u prosjeku. 

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, Hrvatska - Njemačka

Oživio je karijeru nakon neuspješne petogodišnje NBA epizode te pokazao da je s razlogom nosio titulu najveće nade naše košarke. Dobio je sada priliku biti nositelj u klubu koji je posljednjih godina u strahovitom uzletu te će ih se itekako nešto pitati i u Euroligi. U Uniksu je dobio veliku minutažu, veliku ulogu i kontinuitet. Sve ono što nije imao u NBA ligi. A lova je ionako gotovo ista. Ako ovako nastavi, nije nedostižan ni povratak u NBA ligu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače