VIDEO Ljubičić je zabio za AEK, Kotarski uzeo titulu s PAOK-om | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 0

VIDEO Ljubičić je zabio za AEK, Kotarski uzeo titulu s PAOK-om

VIDEO Ljubičić je zabio za AEK, Kotarski uzeo titulu s PAOK-om

PAOK je pobijedio Aris 2-1 i osigurao naslov prvaka. Na kraju je PAOK skupio 80 bodova, AEK 78, Olympiakos 74 te Panathinaikos 72. Robert Ljubičić zabio je za AEK treći gol u 11. nastupu

VIDEO

Nogometaši PAOK-a novi su prvaci grčke Superlige nakon što su u posljednjem 10. kolu Lige za prvaka, u velikom gradskom dvoboju, pobijedili Aris 2-1.

Pobijedio je i AEK, jedini konkurent PAOK-a, ali je PAOK zadržao dva boda prednosti na vrhu ljestvice. Time je PAOK osvojio četvrti naslov grčkog prvaka u povijesti, odnosno, prvi nakon 2019. godine. Branitelj naslova bio je AEK koji je time ostao na trinaest naslova prvaka, a ispred tih klubova su Olympiakos s 47 naslova prvaka i Panathinaikos koji je 20 puta bio prvak.

Nije lako PAOK pobijedio Aris i time sačuvao prvo mjesto i naslov prvaka. Poveo je nakon pola sata igre golom Brandona Thomasa, ali je Aris izjednačio kada je Loren Moron u 47. minuti svladao hrvatskog reprezentativnog vratara Dominika Kotarskog.

Brazilac Taison je u 62. minuti doveo navijače PAOK-a do delirija kada je zabio za 2-1, a posljednjih petnaest minuta PAOK je morao izdržati, u čemu je i uspio, s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Michailidis.

AEK je odradio svoj dio posla, pobijedio je kao domaćin Lamiju 3-0, ali bila je to na kraju pirova pobjeda. Prvi gol za AEK je postigao nekadašnji Dinamov igrač Robert Ljubičić u 20. minuti, a potom su pobjedu AEK-a osigurali Zuber i Szymanski. Cijelu utakmicu za AEK je odigrao hrvatski reprezentativac Domagoj Vida.

U derbiju su Panathinaikos i Olympiakos remizirali 2-2, a čitavi ogled za Panathinaikos je odradio hrvatski nogometaš Tin Jedvaj.

Na kraju je PAOK skupio 80 bodova, AEK 78, Olympiakos 74 te Panathinaikos 72.

VIDEO Ljubičićeva gola pogledajte OVDJE.

VIDEO PAOK-ova slavlja pogledajte OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner