Obavijesti

Sport

Komentari 44

VIDEO Ngannou potukao Ganea i na najnevjerojatniji mogući način obranio šampionski pojas

VIDEO Ngannou potukao Ganea i na najnevjerojatniji mogući način obranio šampionski pojas
13

U prvoj obrani naslova monstruozni Kamerunac riješio je i jedinog čovjeka na rosteru za kojeg su mnogi mislili da ga može zaustaviti. U sunaslovnoj borbi Figueiredo je zaključio trilogiju i ponovno dobio Morena

VIDEO

Očekivao se vatromet, prvenstveno jer su bivši sparing partneri i poznaju se dugo vremena, a zatim i činjenice da su fizički najimpresivniji dvojac teške kategorije UFC-a. A odvio se rasplet kakav je malo tko mogao očekivati! Francis Ngannou obranio je pojas prvaka teške kategorije UFC-a pobijedivši izazivača Ciryla Ganea nakon pet mukotrpnih rundi i zadao nove glavobolje vodstvu elitne MMA organizacije!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Francis Ngannou 00:12

Prvi je ovo put u karijeri monstruoznog Kamerunca da je slavio sudačkom odlukom. Protekla dva puta gubio je od Stipe Miočića i Derricka Lewisa, još tamo davne 2013. i od Zoumana Cissea izvan UFC-a. A sada je u prvoj obrani naslova riješio i jedinog čovjeka na rosteru za kojeg su mnogi mislili da ga može zaustaviti. Oni drugi iskoristili su ponudu i odigrali na visokih 2,10 na Kamerunca. Pa profitirali.

MMA: UFC 270-Ngannou vs Gane

Sve u svemu, Ngannou je, suprotno svim očekivanjima, bio lošiji u stojci, ali bio znatno bolji u parteru! Hrvanjem i borbom na tlu riješio je francuskog borca rođenog na Karibima pa zadržao pojas u svojem vlasništvu.

Nije mu krenulo prema planu i bio je osjetno lošiji u prve dvije runde. Oba borca ušla su rezerviranije, bez srljanja, a Gane je profitirao u izmjenama na nogama. Bolje je pogađao, bolje se kretao i taktika je upalila prve dvije runde. Držao se na distanci i lijepo gradio bodovnu prednost kod sudaca te su obje runde otišle u njegovu korist.

MMA: UFC 270-Ngannou vs Gane

A onda u trećoj dionici - obrat! U segmentu borbe gdje je nekad isuviše lako gubio pokazao je nevjerojatan napredak. I tu je Ngannouova najveća dobit. Strašna radna etika i želja za napretkom u onome u čemu je nekad bio najlošiji.

Da bude jasno, i danas Kamerunčevo hrvanje nije ni blizu olimpijskog nivoa kao što ga je imao Daniel Cormier ili, primjerice, što ga ima Kamaru Usman, ali druženje i treninzi s Nigerijcem odradili su svoje i Ngannou je nevjerojatno napredovao. Pa je u trećoj rundi uspio srušiti izazivača i kada je shvatio da taktika pali...

MMA: UFC 270-Ngannou vs Gane

Isto je odabrao i u četvrtoj. Kontrolirao je gornju poziciju plasiravši tu i tamo koji udarac, ali prvotan odabir bio je hrvanje. Kada se u petoj Gane odlučio na rušenje i uspio, a Ngannou kasnije uspio okrenuti poziciju i do kraja iskontrolirati rundu, bilo je jasno da je posljednje tri odradio onako kako je njega odškolovao Stipe Miočić. I da će Ngannou obraniti pojas te nanijeti Ganeu prvi poraz u karijeri.

Što se tiče samog UFC-a, bio je to najgori mogući scenarij za Danu Whitea. Ngannou već neko vrijeme želi otići kako bi prešao u boks i zaradio veći novac, a sada će predsjednik UFC-a morati 'odriješiti kesu' i platiti teškaškog prvaka nešto više budući da mu se pobjedom ugovor automatski produžio.

MMA: UFC 270-Ngannou vs Gane

VIDEO SAŽETKA BORBE POGLEDAJTE OVDJE

U sunaslovnoj borbi odvio se pravi rat. Deiveson Figueiredo slavio je u trilogiji protiv Brandona Morena u vrlo tijesnoj borbi koja je mogla otići na obje strane. Brazilac je tako nakon pet rundi makljaže pobijedio glavnog rivala muha kategorije i vratio pojas u svoje vlasništvo.

Sama borba bila je puna prevrata i atraktivnih poteza. Malo je jedan ležao u podređenoj poziciji, malo drugi, udarci su sijevali na sve strane, a u jednom trenu se čak činilo da će Moreno uspjeti završiti izazivača nakon što je sjela fina izmjena na nogama. Ipak, prekaljeni majstor kao što je Figueiredo uspio je izdržati i na koncu je slavio jednoglasnom odlukom sudaca premda su se stvari i drugačije mogle odviti.

MMA: UFC 270-Moreno vs Figueiredo

U ostalim borbama glavnog programa Michel Pereira je slavio protiv Andrea Fialha jednoglasnom odlukom sudaca dok je Said Nurmagomedov giljotinom zaustavio Codyja Stamanna. Jedini nokaut glavnog programa isporučio je Michael Morales protiv Trevina Gilesa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja