Obavijesti

Sport

Komentari 13

VIDEO Nova čarolija genijalca Messija! Argentina se dugo mučila pa se ukazao golčinom

VIDEO Nova čarolija genijalca Messija! Argentina se dugo mučila pa se ukazao golčinom

Argentina je u prvom kolu kvalifikacija za SP slavila protiv Ekvadora (1-0) u Buenos Airesu, a heroj je bio, pogađate, jedan od najvećih svih vremena. Zabio je spektakularan gol iz slobodnog udarca

VIDEO

Argentina je prošlog prosinca nakon 1986. godine konačno osvojila Svjetsko prvenstvo. Leo Messi došao je do jedine titule koja mu je nedostajala i time dobio dodatnu referencu i po mnogima najsnažniju, koja ga titulira najvećim nogometašem u povijesti.

Pokretanje videa...

Evo što Ronaldo i Messi jedu 01:29

Ispunio je svoj najveći san pa sedam mjeseci nakon toga povukao se iz vrhunskog nogometa i otišao u američki Inter Miami gdje je za nekoliko klasa iznad ostalih. Iz večeri u večer svjedočimo njegovoj magiji za koju je još bilo mjesta u europskom nogometu, no htio je maknuti pozornost sa sebe i uživati u nogometu, bez stresa i pritiska. 

World Cup - South American Qualifiers - Argentina v Ecuador

Skrasio se u Miamiju gdje ima plaću od sto milijuna eura, osobnog tjelohranitelja i apsolutno sve što poželi. Ispunio je svoju misiju u reprezentaciji osvojivši 'zlatnu božicu', no ne odustaje još od Argentine.

Leo Messi je noćas sa svojom reprezentacijom započeo nove kvalifikacije za SP koje će se za tri godine igrati u SAD-u, a za mnoge je to više nego dovoljan znak kako ćemo ga gledati i na sljedećem Mundijalu, što će gotovo sigurno biti njegov posljednji ples i oproštaj od nogometa s 39 godina na leđima. 

Nova Messijeva genijalnost 

World Cup - South American Qualifiers - Argentina v Ecuador

Argentina je slavila protiv Ekvadora (1-0) u Buenos Airesu, a heroj je bio, pogađate, jedan od najvećih svih vremena. U 78. minuti namjestio je loptu na 20-ak metara od gola pa ljevicom iz slobodnjaka nanišanio gornji lijevi kut. Golman je bio nemoćan, mogao je samo zapljeskati na novoj genijalnosti.

Video pogledajte OVDJE

Messi se u posljednje vrijeme opet raspištoljio iz slobodnih udaraca, a ovo mu je bio ukupno 65. gol u karijeri, čime se na listi izjednačio s Davidom Beckhamom. Juninho Pernambucano, koji je slobodnjake pretvorio u umjetnost, zabio je 77 golova, no ni on nije neuhvatljiv argentinskog čarobnjaku koji planira igrati nogomet još nekoliko godina. 

Omalenom Leu bio je to ukupno 104. gol u 176. nastupu za Argentinu, a ovom golčinom izjednačio se s Luisom Suarezom na prvom mjestu ljestvice najboljih strijelaca u južnoameričkim kvalifikacijama za SP. Bivši suigrači iz Barce zabili su po 29 golova. 

World Cup - South American Qualifiers - Argentina v Ecuador

Aktualni svjetski prvaci nisu briljirali protiv Ekvadora, ali nova čarolija nogometnog vanzemaljca bila je dovoljna za započeti s krčenjem puta do novog Mundijala gdje će braniti naslov. Za četiri dana gostovat će kod Bolivije, na uvijek neugodnom gostovanju u La Pazu, najvišem glavnom gradu na svijetu koji se nalazi na 3600 m nadmorske visine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.