Obavijesti

Sport

Komentari 21

VIDEO Pogledajte Pašalićevu majstoriju za remi s Udineseom! Talijani umalo polomili Smolčića

VIDEO Pogledajte Pašalićevu majstoriju za remi s Udineseom! Talijani umalo polomili Smolčića
4

Opet sjajna atmosfera, ali igrači Udinesea su prijateljsku utakmicu pretvorili u susret visokog rizika svojom nerazumno grubom igrom. Frustracije iz Italije probali su liječiti na Rujevici

VIDEO

Vodeća momčad HNL-a je, u pripremnoj utakmica sa Serie A protivnikom Udineseom, na Rujevici pred 3.000 gledatelja remizirala 1-1.

Rijeka je igrala bez reprezentativaca Labrovića, HodžeIvanovića i Bande te ozlijeđenih GrgićaVeigePetroviča. Za Talijane je od startao Isaac Success, brat nekad Rijekinog, a danas napadača Opatije - Goodnessa Ajayija.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka - Udinese

Pokretanje videa...

Rijeka - Udinese 1-1 (sažetak) 04:58

Željko Sopić je na travnjak poslao ovu startnu postavu (4-1-4-1): Zlomislić - Smolčić, Dilaver, Radeljić - Selahi - Pašalić, Fruk, Janković, Pjaca - Yansane.

Na klupi je se našao oporavljenik Čabraja, dečki iz Škole nogometa ŠukeKitinTodorovićValinčić i Juncaj te 18-godišnji njemački veznjak na probi u Rijeci, Vasco Walz.

Na drugo poluvrijeme stigao je stoper Eintrachta Hrvoje Smolčić. I dobro da nije gledao prvi dio jer u 40. minuti Christian Kabasele mu je baš bezumno krvnički startao na brata blizanca.

Ivan Smolčić je morao izaći iz igre, ali se nakon 15-ak minuta prvog poluvremena sa zavojem na gležnju i lagano šepajući pojavio na tribinama s konstatacijom: - Boli, ali dobro je, izgleda da ništa nije 'otišlo'.

Uzvratni susret Rijeke i Lillea u play-offu UEFA Konferencijske lige

Talijani su cijelu utakmicu odigrali nimalo impresivno što se nogometa tiče, ali baš - bezobrazno pregrubo. Stradao je Smolčić, na sreću i po svemu sudeći - ne teže, ali jako su ozbiljne ozljede zbog startova Friulana mogli doživjeti brojni Sopićevi igrači.

Riječka je publika bila do te mjere ogorčena da je pametni fajter i lider Lindon Selahi nakon 'mesarskog' prekršaja na Smolčiću došao pod zapadnu tribinu i navijačima gestikulirao 'Vi se smirite, mi ćemo se za sve pobrinuti na terenu'.

VIDEO Pogledajte kako Rujevica slavi: Ajme meni, nije mi dobro
VIDEO Pogledajte kako Rujevica slavi: Ajme meni, nije mi dobro

Dok Nediljko Labrović živi s 'vatrenima', Martin Zlomislić - briljira na riječkom golu. Danas je Talijanima skinuo tri čista zicera. Pridjev bravurozno možda je izlizan, ali 'Zloma' je branio baš tako. Rijeka ima fantastičan vratarski duet.

U 19. minuti trebao je biti dosuđen penal za Rijeku zbog prekršaja na Pašaliću, a sedam minuta kasnije Talijani su poveli. Kriva predaja lopte riječke obrane, Thauvin zdesna za Zarragu koji ispred domaćih stopera iz blizine lako trese mrežu sjajnog, ali posve nemoćnog Martina Zlomislića.

Napadački, hrabro i fajterski... Sopićeva Rijeka zasluženo je zasjela na prvo mjesto HNL-a!
Napadački, hrabro i fajterski... Sopićeva Rijeka zasluženo je zasjela na prvo mjesto HNL-a!

A u 36'... Scena pripremljena za majstore. Marco Pašalić je odlučio da je obrana Udinesea zapravo skup čunjeva, sve ih ispremiješao pa sa 15 metara tom svojom zlatnom ljevicom poslao unutarnju felšu u donji desni kut Silvestrijevog gola. Šut koji ne brane dva Silvestrija, Donnarumma i Meret zajedno.

POGLEDAJTE GOL OD 1:09:15

U 90' minuti sudac je bio prisiljen isključiti gostujućeg igrača Pereza Nehuena. I priveo kraju utakmicu koja je završila remijem, ovacijama Rijeci i samo čudom bez polomljenog riječkog igrača.

Po svršetku tekme 20-ak gostujućih navijača žestoko je protestiralo protiv igre svoje momčadi tako da su ih i zaštitari morali lagano smiriti i deeaskalirati situaciju i ispratiti s tribina!

Rijeka: Navijači, birajte dresove
Rijeka: Navijači, birajte dresove

Inače, u kadru squadre sa sjevera Italije s kojom Rijeka vrlo često (zapravo već: tradicionalno) igra pripreme susrete, jedan je Hrvat. Stoper Antonio Tikvić. Dečko ima 19 godina, dvojno hrvatsko-njemačko državljanstvo jer je rođen i odrastao u Hamburgu, a na Rujevici ga danas nije bilo jer: igra za Skočićevu U-21 Hrvatsku.

Karijeru je započeo u St. Pauliju, u Serie A klub prešao krajem ljeta iz druge momčadi Bayerna za 650 tisuća eura, ali šef struke Andrea Sottil još mu nije dao minutažu u prvoj momčadi.

Navijači, birajte gostujući dres

I na kraju, podsjetnik: HNK Rijeka omogućuje svojim sjajnim navijačima da sami izaberu garnituru gostujućeg dresa u kojima će Rijeka igrati u sezoni 2024./2025. Pravo glasa imaju vlasnici kompleta ulaznica za tekuću sezonu koji su ujedno članovi kluba. Bira se između tri ponuđene opcije, a glasati se može OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"