Sport

Komentari 240

VIDEO Pogledajte shrvanog Ronalda u suzama i Mitrovićev gol u 90. koji ga je rasplakao

VIDEO Pogledajte shrvanog Ronalda u suzama i Mitrovićev gol u 90. koji ga je rasplakao

Razočarani Cristiano zaplakao je i sjeo na travnjak pa gledao kako njegovi suparnici slave veliki uspjeh. Neki su mu prišli i tješili ga, ali mala je to utjeha za rođenog pobjednika

Kada je Renato Sanches već u 2. minuti iskoristio ogromnu grešku Nemanje Gudelja i pogodio za rano vodstvo Portugala, činilo se da Ronalda i društvo čeka lagan zadatak. Portugalci su šokirali Srbiju, a da utakmica praktički nije ni krenula pa su izabranici Dragana Stojkovića krenuli s rezultatskim minusom.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Portugal v Serbia

No, od tada kao da je neka nevidljiva barijera zaustavila Portugalce... Dušan Vlahović je samo deset minuta kasnije imao sjajnu šansu poravnati rezultat na 1-1, no njegov pokušaj zaustavila je stativa.

A Srbija je nastavila napadati, kreirati, djelovala je vrlo poletno i jako efikasno izlazila u napade. Srbi su bolju igru okrunili u 33. minuti kada je Ruiju Patriciju lopta 'iscurila' iz ruku i ušla u mrežu, a Dušan Tadić proslavio dobar udarac s 15-ak metara.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Portugal v Serbia

U nastavku slična priča. Stojković je bacio sve karte u napad, ali ritam igre je pao. I u takvim okolnostima Srbija je bila bliže pogotku, no vrijeme je curilo. Portugalci su posljednjih desetak minuta znatno odugovlačili s igrom, dugo izvodili ubacivanja sa strane, i činilo se da će odigrati remi - taman koliko im treba.

Onda se u 90. minuti ukazao Aleksandar Mitrović. Vlahović je u sjajnoj formi i dobio je priliku prije prvog napadača Srbije, no Mitrović je u igru ušao početkom drugog dijela i kao džoker s klupe donio Srbiji plasman na Svjetsko prvenstvo.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Portugal v Serbia

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Ispratio je ubačaj Dušana Tadića, koji je s golom i asistencijom ponio titulu igrača utakmice, pa glavom pogodio na prvu stativu.

Srbija je slavila usred Lisabona, a sve je to bilo previše za Cristiana Ronalda. Poznat kao veliki emotivac, nije mogao suzdržati suze pa je zaplakao nakon posljednjeg zvižduka Danielea Orsata.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Portugal v Serbia

Razočarani Ronaldo u suzama je sjeo na travnjak i gledao kako njegovi suparnici slave veliki uspjeh. Neki su mu prišli i pokušali ga utješiti, ali mala je to utjeha za rođenog pobjednika kao što je Cristiano.

VIDEO RONALDA U SUZAMA POGLEDAJTE OVDJE

Ronaldo i društvo će tako morati u play-off dok je Srbija kao prva reprezentacija skupine A izborila direktni plasman u Katar.

Najčitaniji članci