Obavijesti

Sport

Komentari 23

VIDEO Ivan Rakitić se slomio na oproštaju od Seville. U suzama je otkrio zašto je otišao...

VIDEO Ivan Rakitić se slomio na oproštaju od Seville. U suzama je otkrio zašto je otišao...

Želio bih počinjati svaku utakmicu, ali zamisli novog trenera nisu iste kao i moje. Želio sam pomoći Sevilli na terenu, ne bih podnijeti da nemoćno s klupe promatram što se događa, objasnio je Raketa zašto je otišao

VIDEO

Prije gotovo četiri godine Barcelona ga je odbacila pa se vratio tamo gdje je postao legenda. U svoju Sevillu. Navijači su mu se klanjali, protivnici ga poštovali i divili mu se, a treneri nisu mogli zamisliti momčad bez njega. I s 35 godina bio je jedan od najboljih igrača kluba iz Andaluzije gdje će ga pamtiti kao jednog od najvećih igrača u njihovoj povijesti. Kapetančina, lider, legenda i poštenjačina. Takvih je danas malo u surovom nogometnom svijetu.

Pokretanje videa...

Rakitić osvojio Europsku ligu 03:32

Došao je kraj jednoj bajkovitoj priči koja je trajala 323 nastupa tijekom ukupno sedam godina. Ivan Rakitić (35) napustio je svoju voljenu Sevillu i karijeru će nastaviti u saudijskom Al-Shababu. Ugovor mu je istjecao na ljeto, pao je u drugi plan kod trenera Quiquea Floresa pa ni on nije ostao imun na zov milijuna iz Saudijske Arabije. Prihvatio je ponudu i potpisao do ljeta 2025. godine.

Nakon što je riješio sve formalnosti i zgotovio transfer, vratio se u Sevillu i na emotivnoj press konferenciji se oprostio od kluba.

- Postoje trenuci kada morate shvatiti da je stiglo vrijeme za kraj, to je jako važno shvatiti, ali to može boljeti - rekao je Rakitić dok su mu suze klizile niz obraze. U publici su bili njegovi suigrači iz Seville.

- Sevilla je više od samo doma za mene, sada odlazim, ali ću se jednog dana vratiti. Nažalost, ne kao igrač, ali ovaj klub će me uvijek imati uz sebe. Nastavit ću podržavati klub izdaleka u ovoj teškoj sezoni.

U posljednje vrijeme igrao je jako malo i to je jedan od razloga zašto je otišao. 

- Želio bih počinjati svaku utakmicu, ali zamisli novog trenera nisu iste kao i moje. Želio sam pomoći Sevilli na terenu, ne bih podnijeti da nemoćno s klupe promatram što se događa.

Emotivni oproštaj od najdražeg kluba 

Emocije su prštale na rastanku. Sevilla se emotivnim videom oprostila od svoje legende.

- Sevilla želi Ivanu Rakitiću, jednom od najvažnijih igrača u njenoj povijesti, zahvaliti na naporu i prednosti svih ovih godina te mu poželjeti puno uspjeha u budućnosti - piše u oproštaju.

Manchester United v Sevilla - UEFA Europa League - Quarter Final - First Leg - Old Trafford

Video pogledajte OVDJE.

Nakon što je osigurao bogati transfer u Al-Shabab, Raketa se oglasio na Instagramu i sjajnim videom se oprostio od kluba koji mu je dao sve, a on mu uzvratio istom mjerom. 

- Draga moja Sevilla. Ovo je posebna poruka za vas, hvala vam na svemu i vidimo se uskoro, vaš Ivan - napisao je bivši hrvatski reprezentativac. U videu se prikazuju njegovi golovi u dresu Seville, a u pozadini se Raketa emotivnim riječima oprašta od navijača. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic)

Bivši reprezentativac i dokapetan Hrvatske tako je nakon trinaest godina napustio Španjolsku. Od siječnja 2011. nastupao je za Sevillu s kojom je 2014. osvojio Europsku ligu, pa je igrao za Barcelonu s kojom je osvojio Ligu prvaka 2015. godine. Nakon povratka u Sevillu 2020. došao je do novog pehara Europske lige 2023. godine.

Sevilla v Roma - UEFA Europa League Final - Puskas Arena

Rakitić je s 323 nastupa stranac s najviše utakmica u povijesti Seville. S 310 nastupa za Barcelonu četvrti je stranac po broju nastupa za katalonski klub nakon Lionela Messija, Danija Alvesa i Javiera Mascherana.

Profesionalnu karijeru Raketa je počeo u Baselu. Od 2007. do 2011. godine je nosio dres Schalkea, a potom se preselio u španjolsku La Ligu.

Za hrvatsku reprezentaciju je ukupno skupio 106 nastupa i pritom je postigao 15 golova. Ujedno je bio jedan od vođa generacije koja je 2018. godine na Svjetskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju