Obavijesti

Sport

Komentari 18

VIDEO Sosa kao Suarez, sucu to nije bila ruka!? Šutalo isključen

VIDEO Sosa kao Suarez, sucu to nije bila ruka!? Šutalo isključen
4

Ajax je s igračem manje prošao u osminu finala Europske lige nakon što je Josip Šutalo dobio crveni protiv Bodo&Glimta u 49. minuti. Prolaz je Nizozemcima donio Taylor u produžecima

VIDEO

Ajax je nakon velike drame prošao u osminu finala Europske lige nakon pobjede nad Bodo/Glimtom 2-1 (ukupno 4-3) u uzvratnoj utakmici u Norveškoj.

Nizozemci su poveli u 34. minuti golom Berghuisa, ali je Berg izjednačio u 83. minuti. Prolaz je Ajaxu donio Taylor pobjedničkim golom u 114. minuti, ali do produžetaka skoro nije ni došlo.

Naime, u 49. minuti Ajax je ostao s igračem manje, a crveni karton dobio je hrvatski reprezentativac Josip Šutalo (23). Bio je zadnji igrač u obrani kada je srušio napadača norveškog kluba koji je jurio prema golu.

Europa Conference League - Play-Off - Second Leg - Bodo/Glimt v Ajax Amsterdam

Kontakt nije bio značajan i grčki sudac Anastasios Sidiropoulos gledao je VAR snimku, ali je ipak udaljio Hrvata s terena. Crveni karton Šutala možete pogledati OVDJE.

Europa Conference League - Play-Off - Second Leg - Bodo/Glimt v Ajax Amsterdam

Sosa rukom zaustavio udarac

Međutim, to nije bio kraj drame. Samo minutu kasnije domaćin je žestoko protestirao i tražio penal nakon što je Borna Sosa (26) rukom spriječio gol. 

Sidiropoulos je, pak, nakon još jedne VAR provjere sudio prekršaj na golmanu Ajaxa Diantu Ramaju ranije tijekomo akcije i time je uklonio svaku mogućnost za suđenje penala.

Podsjetila je ta situacija na igranje rukom Luisa Suareza u četvrtfinalu SP-a 2010. u utakmici Urugvaja i Gane, kad je u zadnjoj minuti produžetka spriječio čisti gol za pobjedu Gane, dobio crveni karton, Afrikanci su promašili penal pa ispali u raspucavanju.

Tu situaciju možete pogledati OVDJE

Europa Conference League - Play-Off - First Leg - Ajax Amsterdam v Bodo/Glimt

Ajax je na kraju s igračem manje u produžecima izvukao prolaz u osminu finala Europske lige.

Sparta prošlo ljeto izbacila Dinamo, sad izborila osminu finala

Nogometaši Marseillea, praške Sparte i Sportinga također su izborili osminu finala Europske lige.

Sporting je u Lisabonu odigrao 1-1 s Young Boysima, ali je prošao zahvaljujući pobjedi 4-2 iz prve utakmice. Gyokeres (13) je bio strijelac za Portugalce, a Ganvoula (84pen) za Švicarce.

Sparta, koja je prošlog ljeta pobijedila Dinamo u doigravanju za EL, nadigrala je s 4-1 Galatasaray i nadoknadila poraz 2-3 iz prve utakmice u Istanbulu.  Preciado (8), bivši napadač Lokomotive Tuci (74),  Haraslín (80) i  Kuchta (90+6) pogodili su za Čehe, a  Bardakcı (16) za Turke. 

Marseille je na Velodromeu s 3-1 pobijedio Šahtar i prošao s ukupnih 5-3. Aubameyang (23),  Sarr (74) i  Kondogbia (81) pogađali su za Francuze, a Sudakov (12pen) za Ukrajince. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...