Obavijesti

Sport

Komentari 3

VIDEO Teška nesreća svjetskog prvaka: Suparnik ga spasio! 'Nije mogao disati ni govoriti'

VIDEO Teška nesreća svjetskog prvaka: Suparnik ga spasio! 'Nije mogao disati ni govoriti'

Kada sam pogledao oko sebe, vidio sam Juliana kako leži u provaliji. Bio sam u šoku jer je bio u jako teškoj situaciji. Nikoga nije bilo u blizini i zaista mu je trebala pomoć, rekao je biciklist Bardet koji je pomogao Alaphilippeu

VIDEO

Aktualni svjetski prvak u cestovnom biciklizmu, Francuz Julian Alaphilippe (QuickStep-Alpha Vinyl) u padu koji je doživio tijekom utrke Liege-Bastogne-Liege u nedjelju zadobio je teške ozljede koje će ga na više mjeseci odvojiti od utrka.

Desetak biciklista sudjelovalo je u sudaru, a najgore je prošao francuski biciklist koji je završio u jarku među drvećem. Srećom, vidio ga je suparnik Romain Bardet koji je brže-bolje došao do njega i pozvao pomoć. Nije ga bilo briga za utrku, ostavio je bicikl sa strane i pomogao mu. Prava definicija fair-playa. Svojom prisebnošću vjerojatno mu je spasio život.

- Bila je to noćna mora. Tom Pidcock i jedan drugi vozač sudarili su se ispred mene i ja sam odletio na desnu stranu ceste. Kada sam pogledao oko sebe, vidio sam Juliana kako leži u provaliji. Bio sam u šoku jer je bio u jako teškoj situaciji. Nikoga nije bilo u blizini i zaista mu je trebala pomoć. Nije se mogao micati, nije mogao ni disati. Bio je pri svijesti, ali nije mogao pričati. Iskreno se nadam da će sve biti u redu. Blokirali su cestu kako bi mu mogli pružiti pomoć. Bio sam sretan što sam prošao bez ozljeda - rekao je Bardet za Eurosport.

Video nesreće pogledajte OVDJE

Uz slomljeno rame, Alaphilippeu su slomljena i dva rebra koja su prouzrokovala pneumotoraks zbog čega je imao problema s disanjem, pa je gotovo sigurno da ove sezone neće biti u stanju nastupiti na "Tour de Franceu" u srpnju, utrci na kojoj je 2019. godine oduševljavao svoje sunarodnjake držeći vodstvo u ukupnom redoslijedu gotovo dva tjedna prije no što ga je izgubio dva dana prije završetka. No, u ovome trenutku je najbitnije da je stabilno i da se osjeća bolje. 

Cycling Tirreno Adriatico - Stage 5 - Sefro-Fermo

Alaphilippeu je ovime ugrožena i priprema za obranu naslova svjetskog prvaka, kojega je osvajao 2020. i 2021. godine iako će se SP u australskom Wollongongu održati tek u drugoj polovici rujna.

Pad na Liege-Bastogne-Liege, koji se dogodio pri velikoj brzini 60-ak kilometara prije cilja, samo je jedan od pehova za Alaphilippea tijekom ovoga proljeća iako ovaj pad nije bio njegova krivica. No, početkom ožujka je pao tijekom utrke Strade Bianche zbog kojeg je morao pauzirati nekoliko tjedana, dok je prije nekoliko dana pao i tijekom utrke Brabantijse Pijl, tada bez težih posljedica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao