Sport

Komentari 7

VIDEO Trener Real Sociedada je postao navijač i priredio šou

VIDEO Trener Real Sociedada je postao navijač i priredio šou

Davne 1987. Real Sociedad slavio je posljednji trofej do ovoga Uskrsa, kad je pobjedom nad Bilbaom uzeo Kup kralja za prošlu sezonu. I trener Imanolu Algacilu popustile su kočnice na presici

Čovjek odmalena živi za Real Sociedad. Rođeni Bask, igrao je za taj klub prije nego što je uopće zakoračio u seniorske vode, zadržao se u njemu do 28. godine i posljednjih deset godina trenersku karijeru gradi u njemu.

Imanol Alguacil Barrenetxea (49) vodio je voljeni klub do prvog velikog trofeja nakon 34 godine, Kupa kralja. U subotnjem finalu u Sevilli Sociedad je pobijedio baskijskog rivala Athletic Bilbao i uzeo trofej za prošlu sezonu.

Alguacil je staloženo na presici nakon utakmice odgovarao na pitanja, a kad su sve formalnosti završile, dao si je oduška.

- Sad ću prijeći s trenerskog moda u navijački mod, ako mi dopuštate - rekao je novinarima, obukao dres Real Sociedada, uzeo navijački šal i zagrmio:

- Ovo je za sve vas, Guipúzcoa! Za sve vas koji osjećate Real! Ajmo, Real!

Bilbao će novu priliku za trofej imati već za dva tjedna u finalu ovosezonskog Kupa kralja na istom stadionu protiv Barcelone, a Real je svoj cilj ispunio. Kako bi to samo izgledalo da navijači smiju na stadion...

Najčitaniji članci