Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
14 komentara

'Vidim da Kramarić slaže taktiku, a to je moj posao'

Ne znam ni ja tko će igrati, ali vidim da Kramarić po medijima slaže i taktiku. Skrenuo sam mu ja pažnju da je to moj posao, rekao je Halilhodžić

Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
14 komentara

Ciklus utakmica se nastavlja. Kup, prvenstvo pa Europska liga i svaka utakmica ima svoju pripremu i priču. U svakoj želimo pobijediti. Sutra  je Lokomotiva, a već sam čuo razne priče da će biti lako. Ne vjerujem u to, pripremam momčad kao da igramo s Hajdukom. Moramo se paziti jer igrači nisu mašine, a i one su nekad ukvaru. Mi ne smijemo dopustiti taj kvar, rekao je Vahid Halilhodžić u najavi subotnje utakmice s gradskim rivalom Lokomotivom. Dinamov trener malo će izmijeniti sastav, što zbog kartona, što zbog ozljeda.
- Nema slabijih ni manjih protivnika. To kod mene ne psotoji. Tražit ću puni angažman. Mora biti taj nivo jer ja igračima dajem povjerenje, a oni ga moraju opravdati. Stalno pitam igrače tko može, a tko ne. Ako kažeš da možeš, moraš biti na nivou. Kramarić u napadu? Ne znam ni sam još tko će igrati, ali vidim da Kramarić po medijima daje i taktiku. Skrenuo sam mu pažnju da je to moj posao, a trener se mora poštivati. Rekao sam mu to pred svim igračima jer nemam što skrivati - spustio je na zemlju Vaha mladog i neiskusnog Kramarića koji je poletio nakon tri gola Zadrugaru u Kupu. Protiv Lokomotive nema najboljeg igrača 'modrih' Sammira zbog kartona.
- Vjerojatno će biti promjena u organizaciji i planu igre. Nemamo igrača kao što je Sammir iako neki tvrde da imamo. No to su igrači za revijalne, a ne prave utakmice. Male probleme s ozljedom imaju Bišćan i Rukavina. Bišćan će biti OK, ali o Rukavini još moram razmisliti. Imat ću s liječnicima sastanak da vidim koliko je zaliječen. Možda je malo rizično da sutra igra. Ja ga trebam za PAOK, ali isto tako nije dobro kad igrač propusti dvije utakmice. Nivo mu pada, zato sada moram dobro razmisliti. Imamo utakmicu svaka tri dana i treba biti oprezan. Poslije utakmice znaš jesi li bio u pravu, ali trebaš to znati prije. Treba sve dozirati, najlakše bi bilo kad bi uvijek igrali istih 11. Pih, onda nema problema...
Njegov mladi kolega Roy Ferenčina svoje igrače budnima drži pomoću palice.
- Ne bih to komentirao previše, ali i riječ može biti dobra palica. Ako dođe do toga da se mora dolaziti s palicom, bolje da treneri i igrači promijene posao. Ja nikad nisam imao radikalne metode iako su me u Francuskoj nazivali tiraninom. To me povrijedilo jer ni sa kim nisam imao konflikte. Puno tražim od sebe, ali i od igrača - osvrnuo se Vaha na potez trenera Lokomotive pa se ponovno vratio na svoje igrače.
- Ovo što sada radimo za neke je prebrzo. Ima još previše grešaka, ali jednoga dana, za nekoliko mjeseci, nadam se da će naš rad biti evidentan. Trener je tu jako važan faktor, on sve diktira. Tako se jedan mladi dečko zaletio i počeo određivati taktiku. Možda je to prije mogao, ali kod mene neće. No teško je voditi takvu grupu ako ima nekih vatrica, iako ne mislim da je ovo vatrica, treba to brzo ugasiti. Želje se traže kad tražiš muziku da svira. Pa nisam ja tu zbog želja igrača, nego zbog Dinama. Uh, kakvih ja sve želja imam, reći ću vam ih kada odem iz Dinama. A pojedinačne želje igrača? Za to odeš na radio i tražiš pjesmu, ja nisam pjevač - osvrnuo se Vaha ponovno na Kramarićevu primjedbu da bi trener mogao razmisliti o igri s dva napadača.

Naši partneri pišu
Message