Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Vidio sam kako udaramo. Tada smo shvatili koliko je situacija ozbiljna. Osjećam se krivim...'

'Vidio sam kako udaramo. Tada smo shvatili koliko je situacija ozbiljna. Osjećam se krivim...'

Sir Bobby Charlton prisjetio se, nakon nekoliko desetljeća šutnje, tragedije koja je obilježila njegov život. Imao je samo 20 godina kada je u avionskoj nesreći poginulo osam njegovih suigrača

VIDEO

Kako se to moglo dogoditi? Kako sam ja ostao živ, a moji su prijatelji poginuli? Razmišljam o tome svaki dan.

Prisjetio se Sir Bobby Charlton tim riječima, nakon nekoliko desetljeća šutnje, tragedije koja je obilježila njegov život. Charlton je imao samo 20 godina kada se 6. veljače 1958. u Münchenu dogodila avionska nesreća u kojoj su poginule 23 osobe, među kojima i osam nogometaša Manchester Uniteda. "Busbyjeve bebe" nesretnog su se dana s momčadi vraćale iz Beograda, gdje su igrali sa Crvenom zvezdom. 

Charlton prošao s posjekotinom na glavi

Avion se na putu prema Manchesteru spustio u München, gdje je trebao napuniti spremnik za gorivo, međutim zbog snijega i leda, pri polijetanju je pilot izgubio kontrolu, potom krilom udario u kuću i zgradu, nakon čega se zapalio.

Poginuli su kapetan Roger Byrne, Mark Jones, Eddie Colman, Tommy Taylor, Liam Whelan, David Pegg i Geoff Bent. Bila je to jedna od najvećih tragedija u povijesti nogometa. Bobby Charlton prošao samo s posjekotinom na glavi, a danas se svojim suigračima pridružio "negdje gore".

POGLEDAJTE VIDEO:

- Avion je treći put pokušavao uzletjeti s zametenog minhenskog aerodroma. Činilo mi se da je avionu trebalo puno vremena, a odjednom sam primijetio da svi misle isto. Potom je postalo vrlo tiho. Kroz prozor sam vidio kako udaramo u ogradu i tada smo shvatili da je situacija ozbiljna - ispričao je u intervjuu za Times.

'U bolnici su nam rekli da su svi poginuli'

Charlton se od siline udarca onesvijestio i probudio iz olupine aviona, 10 do 15 minuta poslije nesreće. Kasnije su ga prevezli u bolnicu.

Sir Bobby Charlton Obituary

- Prvo sam pitao za suigrače meni zaista bliske - Tommyja Taylora, Davida Pegga, Eddieja Colmana. S njima sam bio dobar prijatelj i puno smo vremena provodili zajedno. Kada su nam u bolnici rekli da su svi poginuli nisam mogao razumjeti kako sam mogao biti 50-ak metara od aviona i dalje vezan za sjedalo, bez ikakvih ozljeda osim udarca u glavu - ispričao je Charlton u intervjuu za Times.

- Znate, osjećate se malo i krivim. Čak i danas. Razmišljam o tome svaki dan u životu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika