Sport

Komentari 17

Vikend u kojem je Hrvatska dobila četiri europska prvaka!

Vikend u kojem je Hrvatska dobila četiri europska prvaka!

Oba su nam ta sporta trofejna, ali ovakva berba nije baš česta. Braća Sinković za europski naslov u Vareseu dobit će po 35.000 kuna svaki, a naše tri zlatne taekwondašice po 62.000 kuna

Ovo je za mog prvog sina Karla. Fenomenalna utrka, fenomenalan osjećaj opet biti europski prvak. Jedva čekamo Svjetski kup u Zagrebu i onda Olimpijske igre - rekao je Valent Sinković, a brat Martin je dodao:

- Zadnja 3-4 tjedna nam je krenulo, napokon smo uhvatili taj osjećaj koji smo dugo tražili i ovo je bila predivna utrka, ali tek početak sezone. Cilj je olimpijsko zlato, a jedva čekamo Svjetski kup na Jarunu.

Koliko god bilo očekivano, bio je to šlag na briljantan vikend hrvatskog sporta. U dva olimpijska sporta - veslanju i taekwondou - Hrvatska je bogatija za četiri europska prvaka! Bravo, svaka čast!

Sinkovići su u Vareseu pomeli konkurenciju i osvojili 17. veliku medalju, sedmu s europskih prvenstava, od čega petu zlatnu. Za to će od države dobiti po 35.000 kuna svaki, a njihov trener 30.000.

- Pokazali su tko je gazda, od početka - rekao je Ninoslav Saraga.

I sve to bez trenera Nikole Bralića, koji se oporavlja od operacije bubrega. Jedan je brat nakon ulaska u cilj ljubio vjenčani prsten, sami su sebi dodijelili medalje, jedan je za vrijeme himne držao ruku na srcu, ali složna braća idu dalje, po olimpijsko zlato.

A u Sofiji je hrvatski taekwondo postao bogatiji za tri europske prvakinje. Lena Stojković, Matea Jelić i Bruna Vuletić pokorile su kontinent. Država će ih nagraditi svaku sa po 62.000 kuna, dok će trenerski tim koji ih je doveo do trog uspjeha podijeliti 74.400 kuna. Zašto više nego Sinkovići? Jer su veslačka europska prvenstva svake godine, a taekwondoaška svake dvije.

U Splitu su svoje junakinje dočekali i u ovim pandemijskim vremenima. Svečano i navijački, s bakljama i pjesmom, a s distancom.

Posebno je dojmljiva bila Bruna, koja je propustila pripreme za EP zbog korona virusa.

- Uoči priprema svi smo morali odraditi testiranja na koronu i bila sam pozitivna. Morala sam u izolaciju deset dana, tako da nisam ni išla na pripreme. Srećom, simptoma gotovo da nisam ni imala pa sam mogla trenirati kod kuće - rekla nam je jedna od junakinja vikenda za pamćenje hrvatskog sporta.

Oba su nas ta sporta naviknula na uspjehe, ali četiri europska prvaka u jednom (produljenom) vikendu... e, to se ne događa često. Ni nama, sportskoj sili. Svaka čast!

Najčitaniji članci