Obavijesti

Sport

Komentari 23

Villarrealova petarda Twenteu, Kijevljani remizirali s Bragom

Villarrealova petarda Twenteu, Kijevljani remizirali s Bragom
6

Odigrane su prve utakmice 1/4 finala Europske lige. Uvjerljive pobjede zabilježili su domaćini, Villarreal, Porto i Benfica, dok je Dinamo Kijev remizirao protiv Brage...

VIDEO

Villarreal je na svom terenu slavio protiv Twentea 5-1. Twente je ambiciozno došao u Španjolsku, lani su prvi put postali prvaci Nizozemske, ove su godine blizu obrane te titule, a u prvih 20 minuta potpuno su dominirali protiv Villarreala. Nakon 15 minuta počeli su prvi zvižduci. Španjolci su bili bez igre i pokušaja prema golu Twentea. 

No iskusni Marchena u 23' minuti utakmice zabija glavom iz blizine za 1-0. Twenteu se ozlijedio De Jong i problemi za Nizozemce bili su sve veći. Do kraja prvog poluvremena primili su još dva gola. Bojra Valera i Nilmar zabili su za 3-0 i s tim se rezultatom otišlo na odmor.

U drugom se igra Twentea potpuno raspala. Rossi je zabio prekasan gol za 4-0. Do kraja je Nilmar zabio i peti gol. Nizozemci su uspjeli smanjiti na 5-1, ali ostala je uvjerljiva pobjeda Španjolaca i praktički osigurano polufinale.

Kijevljani razočarali

Start iz snova imao je ukrajinski klub Dinamo Kijev na svom terenu protiv portugalske Brage u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Europske lige.

Poveli su Kijevljani preko Yarmolenka već u 6. minuti utakmice. No samo pet minuta kasnije Braga je izjednačila. Hrvatski reprezentativni veznjak u redovima ukrajinskog kluba, Ognjen Vukojević htio je izbiti loptu, no pogodio je svog suigrača Guseva od kojega se lopta odbila u gol. Dinamo je do tog autogola bio bolja momčad. S tim se rezultatom otišlo na odmor.

 U drugom dijelu vidio je trener Dinama da je vrag odnio šalu i uveo je Andreja Ševčenka u igru. No nije dugo proveo Ševčenko u igri. U 15 minuta sakupio je dva žuta kartona i morao je napustiti teren. Kijevljani su do kraja utakmice igrali s igračem manje i nisu uspjeli zabiti. Ostalo je 1-1.

Prve utakmice 1/4 finala Europske lige:

Villarreal - Twente 5-1

Porto - Spartak 5-1

Benfica - PSV 4-1

Dinamo Kijev - Braga 1-1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše