Obavijesti

Sport

Komentari 59

United autogolom do pobjede, Villas-Boas je startao remijem

United autogolom do pobjede, Villas-Boas je startao remijem
11

Chelsea je svoju sezonu otvorio bez pogodaka na blijedom gostovanju kod Stoke Cityja. Manchester United slavio je 2-1 kod West Broma autogolom u 81. minuti

VIDEO

Aktualni engleski prvaci Manchester United na najbolji način su iskoristili kikseve klubova iz vodeće četvorke i zasjeli na čelo Premiershipa nakon prvog kola.

'Crveni vragovi' slavili su na gostovanju kod West Bromwich Albiona 2-1 uz mnogo napora. Do 81. minute se činilo da će nakon Liverpoola, Arsenala i Chelseaja i United prosuti važne bodove protiv autsajdera, no naposljetku su uzelui puni plijen autogolom Rieda.

Gostima nije dugo trebalo da povedu na Hawthornsu. Fabio i Rooney odigrali su dupli pas na sredini terena, s lijeve strane Ashley Young je poslao prizemnu na 16 metara, a Rooney lijevom nogom šalje prizemni udarac u suprotni kut Fosterove mreže za 0-1.

Erupciju oduševljenja domaćih navijača izazvao je irski reprezentativac Shane Long. U svom debitantskom nastupu za Albione Long je zabio prvijenac za izjednačenje. Pucao je lijevo iskosa na rubu kaznenog prostora između dvojice Unitedovih branča, a prizemna lopta je završila iz De Geovih leđa.

Nasljednik Van der Sara u nekoliko je navrata spašavao mrežu, no pred kraj susreta su ipak posustali. Manchester je pritiskao, a isti je urodio plodom u 81. minuti. Debitant Ashley Young probio se po lijevoj strani 16-erca te uputio loptu u sredinu koja se na putu odbila od Rieda i završila u mreži za konačnih 2-1.

Rio Ferdinand 'out' šest tjedana

Obrambeni igrač Manchester Uniteda Rio Ferdinand morati će pauzirati idućih šest tjedana zbog ozljede zadobivene u prvome kolu engleskog nogometnog prvenstva protiv West Bromwicha...

Ferdinand je pri rezultatu 1-1 krajem drugog poluvremena odšepao s terena držeći se za butni mišić desne noge, a Sir Alex Ferguson je nakon utakmice izjavio da ne očekuje povratak kapetana do listopada. To bi značilo da će Ferdinand propustiti utakmice protiv ljutih rivala, ali i pretendenata na naslov, Arsenala i Chelseaja, kao i krucijalne utakmicu Engleske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine protiv Bugarske i Walesa.

Chelsea neuvjerljiv na Brittaniji

Nogometaši Chelseaja neuvjerljivo su otvorili novu premierligašku sezonu, remijem bez golova (0-0) na gostovanju kod Stoke Cityja na Britanniji.

Bila je to debitantska premierligaška utakmica za novog trenera Chelseaja Andre Villas-Boasa, a tijekom nje je itekako bilo očito koliko "bluesima" nedostaje maštovitosti i kreativnosti u veznom redu, igrač kalibra Luke Modrića.

Chelsea nije imao problema s dolaskom do šesnaesterca Stokea, ali tu su njihovi pokušaji podvaljivanja zadnjeg pasa i ubacivanja odbijali od čvrstog obrambenog bedema domaćina. Krenuo je Villas-Boas u vrhu napada s Fernandom Torresom i Salomonom Kalouom, u nastavku je uveo i Nicolasa Anelku i Didiera Drogbu, ali bez učinka. Najbliže golu londonski je klub bio u 72. minuti kada je Anelka lobom pokušao pronaći put do mreže, ali je loptu krajnjim naporom vratar Stokea Asmir Begović skrenuo u gredu.

- Prvo poluvrijeme je bilo teško. Nismo uspijevali nametnuti svoju igru dok je Stoke to bez problema radio. Očito je da smo u nastavku zaigrali puno bolje i uspjeli smo stvoriti nekoliko vrlo izglednih prilika, ali nažalost nismo zabiti. Da je samo jedna lopta završila u mreži Stokea vjerujem da bi sve bilo puno lakše. Teško će biti svakome na Britanniji - rekao je trener Chelsea Andre Villas-Boas.

Chelsea je bio dominantan u posjedu lopte (66%) i udarcima prema golu (20-6), ali malo im to vrijedi, kada nisu uspjeli stvoriti pravu priliku. Stoke je imao tek jedan udarac u okvir gola, ali menadžer Tony Pulis svakako će biti zadovoljan ostvarenim rezultatom i bodom protiv jednog od najvećih pretendenata za naslov.

Trener Bluesa nakon utakmice dotaknuo se novih, potencijalnih pojačanja.

- Vidjet ćemo. Propustili smo udarni dio prijelaznog roka, ali još se dobrih pojačanja može naći prije kraja mjeseca.


 Premiership, 1. kolo:

Stoke City – Chelsea 0-0

West Bronmwich Albion – Manchester United 1-2 (Long 37 / Rooney 13, Reid 81-ag)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku