Obavijesti

Sport

Komentari 6

Vilovski heroj: Orden jer je spasio život Ivanu Pešiću

Vilovski heroj: Orden jer je spasio život Ivanu Pešiću
1

Suigrač rukometaša Ivana Pešića Uroš Vilovski, koji je našem igraču spasio život, dobit će orden za hrabrost od mađarskog grada Veszprema

VIDEO

Čim sam vidio da su napadači prestali trčati za mnom, krenuo sam prema diskoteci gdje se napad dogodio. Vidio sam Ivana koji mi je rekao da ne zna što mu se dogodilo, no da mu se čini kako su i njega uboli nožem. Pogledao sam ranu i prema mjestu te dubini uboda i količini krvi shvatio koliko je situacija ozbiljna. Pokušao sam zaustaviti krvarenje i odmah ga odveo u bolnicu, rekao je srpski rukometaš Uroš Vilovski za Danas.
Zbog tog njegovog nesebičnog poteza mađarski gradić predložio ga je kao kandidata za orden za hrabrost. Liječnici u Mađarskoj potvrdili su kako je njegova pravovremena reakcija vjerojatno spasila život mladom Ivanu Pešiću.
- Liječnici kažu kako je moja pomoć bila ključna. Drago mi je zbog nagrade, no nije mi toliko važna. Najvažnije da je Ivan živ. Učinio bih to za bilo koga, a pogotovo za Ivana. Jako smo dobri prijatelji, često zajedno izlazimo i sretan sam što ćemo to moći nastaviti i ubuduće. Ova tragedija još nas je više zbližila. Valjda je to normalno - priča srpski pivotmen u dresu Veszprema za Glas javnosti.
Vilovski se posljednjih dana često družio i s Ivanovim roditeljima, a jučer je s njima išao i na policiju po njegove stvari.
- Nisu znali što ih je snašlo, no poslije operacije im je laknulo. Ivanu bi danas trebali izvaditi konce, no mora ostati još neko vrijeme u bolnici iako bi on već sutra volio krenuti u Hrvatsku - kaže Pešićev prijatelj.

UHIĆEN I PETI NAPADAČ NA RUKOMETAŠE
Peti osumnjičenik Csabo B. (47) uhićen je u gradu Zalaegersegu i doveden u Veszprem na saslušanje. Policija je priopćila i da će se krug istrage još širiti.
Mađarska policija ranije je uhitila Sandora Raffaela i Gyozu N., osumnjičene za napad. Treći napadač Ivan Sztojka se sam predao policiji. Rukometaši su napadnuti pred noćnim klubom u Veszpremu 8. veljače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke
ZAGREB DOČEKAO RABUZINOVO SUNCE

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke

ZAGREB - Dinamo je na Rujevici pobijedio Rijeku 3-1 i osvojio Kup. Za nedjelju je najavljena velika fešta na Trgu bana Jelačića, ali su navijači u kasnim večernjim satima priredili doček igračima ispred Maksimira. Nekoliko stotina njih je dočekalo dinamovce pjesmom i bakljadom, igrači su bili oduševljeni, kao i prije tri tjedna nakon pobjede na Rujevici u prvenstvu. Izašli su iz autobusa i pozdravili navijače koji su bili u deliriju
Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad