Obavijesti

Sport

Komentari 0

Više od 1000 studenata dolazi na veliku završnicu UniSporta

Više od 1000 studenata dolazi na veliku završnicu UniSporta

Studentice i studenti natjecat će se u Poreču u futsalu, rukometu, košarci, odbojci, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu, košarci 3x3, odbojci na pijesku, šahu i e-sportu

VIDEO

Istarski biser Poreč uskoro će biti bogatiji za preko 1000 studenata iz svih dijelova Hrvatske koji će se okupiti od 9. - 12. lipnja na najvećem studentskom sportskom natjecanju u Hrvatskoj, a i šire. Kruna sveučilišnog sporta popularnog naziva Unisport Finals ove godine će ugostiti 13 hrvatskih sveučilišta i veleučilišta te 11 sportova u ženskoj i muškoj konkurenciji. Studentice i studenti natjecat će se u futsalu, rukometu, košarci, odbojci, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu, košarci 3x3, odbojci na pijesku, šahu i e-sportu.

Unisport Finals 2022 započet će svečanim otvaranjem na bazenu hotela Delfin, u četvrtak, 9. lipnja u 20 sati gdje će sudionike pozdraviti državni tajnik pri Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Haris Pavletić te izaslanik predsjednika RH Željko Jovanović.

Tijekom dva dana natjecanja, odnosno u petak i subotu očekuju nas borbe za prestižne titule sveučilišnih prvaka. Najveće uzbuđenje tradicionalno se očekuje na parketima futsala, najpopularnijeg UnisportHR sporta, a kao najbolje četiri ekipe nakon odigrane višemjesečne Lige pokazale su se momčadi Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilište J.J. Strossmayer u Osijeku i Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment. Za žestoke sportske okršaje spremni su i rukometaši, odbojkaši, košarkaši i, prvi put ikada na državnoj završnici, esports momčadi u četiri igre - League of Legends, FIFA, Counter Strike, Rocket League. Čak tri sporta s reketom ove godine su u programu Unisport Finalsa i to tenis, stolni tenis i badminton, a vrlo je jaka i konkurencija u šahu gdje nas ove godine očekuju zanimljivi dvoboji.

Organizator Unisport Finalsa i nositelj čitavog Unisport sustava je Hrvatski akademski sportski savez, a Finalsi predstavljaju kulminaciju natjecanja koja su se odvijala tijekom cijele godine, a na kojima su mjesto rezervirali samo oni najbolji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za sve one koji nisu u mogućnosti biti na studentskom spektaklu u Poreču, Hrvatski akademski sportski savez omogućio je prijenose nekih utakmica uživo – na YouTube kanalu UniSport TV, dok se rezultati mogu pratiti u stvarnom vremenu na aplikaciji Unisport Digital. Za sve događaje iza kulisa s mjesta zbivanja zadužen je Instagram profil UnisportHR.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića