Obavijesti

Sport

Komentari 269

Pobjeda Dinama u sjeni Boysa na sjeveru i policijske kontrole

Pobjeda Dinama u sjeni Boysa na sjeveru i policijske kontrole
37

Zdravko Mamić pratio je utakmicu iz lože nakon teške noći i prosvjeda Bad Blue Boysa pred svojom vilom. Vidio je povratak BBB-a na sjevernu tribinu i slavlje 5-0

VIDEO

Dinamo je s 5-0 pobijedio Osijek i zadržao se dva koraka ispred Rijeke na ljestvici MAXtv Prve lige. No dobra igra i rezultat branitelja naslova bili su u drugom planu, s obzirom na sukob dviju frakcija navijača Dinama u subotu navečer i mirni prosvjed ispred doma Zdravka Mamića .

Očekivao se novi sukob navijača, pa je policija u nezapamćenoj blokadi Maksimira napravila sve što je mogla da razdvoji dvije posvađane frakcije. Bad Blue Boysi vratili su se na sjevernu tribinu , a "mamićevci" preselili na zapadnu. Iako nije nedostajalo uvreda i pirotehnike, utakmica je prošla bez sukoba na tribinama.

Nije bilo previše duela ni na terenu. Duje Čop već u 10. minuti doveo je domaće u vodstvo, a u nastavku su pala još četiri gola. Pogađali su povratnici poslije ozljeda Jeremy Taravel i Junior Fernandes , s tim da je Čileanac pogodio praktički u prvom kontaktu s loptom.

Soudani je dodao još dva gola za konačnih 5-0 i mirno poslijepodne za igrače Dinama. Iz 13 utakmica imaju 35 bodova, dok je Osijek ostao na dva boda udaljenosti od posljednjeplasiranog Slaven Belupa.

  • Dinamo - Osijek 5-0 (1-0)
  • Čop 10', Taravel 51', Soudani 53', Fernandes 62', Soudani 70'

Tijek utakmice

  • Iako su se očekivali novi sukobi na tribinama, susret je prošao tek uz međusobne uvrede frakcija i pirotehniku, bez većih incidenata.
  • GOL! Soudani je u svojem stilu ušao u sredinu s desne strane i s 20-ak metara prizemnim udarcem zatresao mrežu za 5-0.
  • GOL! Junior Fernandes ušao je u igru i odmah poslije 60 sekundi zabio gol za 4-0.
  • GOL! Brozović je ubacio s lijeve strane, a u sredini je poletio Soudani, kojem je to sedmi gol u prvenstvu. Dinamo od 53. minute ima 3-0 i ide prema novoj pobjedi.
  • GOL! Jeremy Taravel zabio je poslije kornera u 51. minuti. Bio je najviši u skoku, lopta je dugo putovala i od stative ušla u mrežu gostiju za 2-0 Dinama.
  • Kraj prvog dijela u Maksimiru. Dinamo vodi protiv Osijeka golom Čopa.
  • GOL! 1-0: Duje Čop zabio je za 1-0 u 10. minuti. Dinamo vodi protiv Osijeka na Maksimiru. Iskoristio je Čop pogrešku osječke obrane i zabio.
  • 15:00 Utakmica na Maksimiru je počela. Oko 500-600 navijača je na sjeveru, to su Bad Blue Boysi koji su najavili povratak na svoju tribinu. Na zapadu su "mamićevci" , a na Maskimiru gotovo da je policajac po navijaču.
  • Blokirano je gotovo cijelo područje Maksimira. Zasad nema incidenata. HNS je utakmicu Dinama i Osijeka proglasio susretom visokog rizika zbog pucnjave u subotu u kojoj su, u sukobu dvije frakcije unutar BBB-a, ozlijeđena dvojica.
  • 14:49 Prvi navijači ušli su na sjever. Sad ih je oko 200. Policijske kontrole su rigorozne pa se očekuje da će tijekom utamice pristići još navijača. Frakcija koja podupire Mamića je na zapadu i njih je dosta manje od "antimamićevaca".
  • 14:20 Od policije smo neslužbeno doznali kako navijači koji imaju zabrane neće moći ući na sjever. Oni navijači koji podupiru Mamića kupili su karte za zapad. Nezapamćena je blokada Maksimira i područja u blizini stadiona.
  • 14:15 Bad Blue Boysi polako ulaze na sjever. Čini se kako će suprotstavljena frakcija, koja podupire Mamića, na zapad. Zasad nema incidenata. Za to se brine preko 100 policajaca.
  • 14:00 Boysi kupuju karte za sjever, ima ih oko 400. Policija ih je preko megafona upozorila da polako uđu na stadion, no oni to ne žele dok svi ne kupe karte. Stoje ispred Maksimira.
  • 13:40 Navijači su se uputili prema stadionu. Frakcija koja podržava Zdravka Mamića došla je na prolaz između istoka i sjevera. Navijači koji su protiv Mamića povukli su se. Policija osigurava područje.
  • 13:30 Kod Maksimira je sat i pol prije početka utakmice dosta policije. Oko 300 navijača koji su protiv Zdravka Mamića, okupilo se u parku. Suprotstavljena frakcija je kod bacača diska. Zasad sve prolazi bez incidenata...

Pokretanje videa...

Antonio Bevanda/24sata VIDEO

Priopćenje HNS-a:

Utakmica Dinamo - Osijek je zbog novonastalih okolnosti proglašena utakmicom visokog rizika i stoga molimo sve osobe u organizaciji, kao i sve gledatelje, da se ponašaju odgovorno i da daju svoj maksimalan doprinos kako bi jedna nogometna utakmica bila odigrana u nogometnoj atmosferi.

Hrvatski nogometni savez izražava žaljenje zbog događaja u kojem su dvije osobe pogođene iz vatrenog oružja te želi ranjenima brz i potpuni oporavak. Izaslanstvo HNS-a posjetit će dvije žrtve ovog napada čim to uvjeti dopuste, kako bi izrazili svoje želje za brzim oporavkom.

Nogomet nikada nije bio i nikada ne smije biti izgovor za bilo kakav oblik nasilja i netolerancije. Najoštrije osuđujemo takvo ponašanje i činimo sve kako bismo nasilje i netoleranciju odstranili s hrvatskih stadiona.

Pozivamo i druge segmente društva, kao i sve dobronamjerne navijače, da nam se pridruže u tomu i da nogometne tribine učinimo isključivo pozornicama za nogometne utakmice.

Nasilju i netoleranciji u nogometu ne smije biti mjesta!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 269
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union