Obavijesti

Sport

Komentari 14

Vlašić: "Pašaliću i meni čast je uskočiti u uloge Luke i Rakete"

Vlašić: "Pašaliću i meni čast je uskočiti u uloge Luke i Rakete"
5

Dok su drugi odmarali i pokušavali improvizirati treninge, Nikola Vlašić odradio je s ocem Joškom vjerojatno najbolje pripreme u svom životu i nije ni čudo da na početku sezone ponovno igra u sjajnoj formi...

VIDEO

Dok je većina nogometaša pokušavala u vrijeme korona – pauze improvizirati treninge kako bi koliko - toliko ostali u formi, Nikola Vlašić odradio je valjda najopsežnije i najkvalitetnije pripreme u životu i porušio sve osobne rekorde. Naravno, u Splitu, u privatnom aranžmanu s ocem Joškom. Rezultat svega je prestižni naslov najboljeg stranca i četvrtog najboljeg igrača ruske lige.

- Naravno da vam svako priznanje znači jako puno, ona su na koncu pokazatelj dobroga rada i dobro odrađene sezone, ali nije mi to presudno – kazao je Nikola, koji je nakon korona stanke igrao u sjajnoj formi, a u istom je stilu nastavio i na startu novog prvenstva. Već je stigao zabiti tri gola i dva puta asistirati u četiri susreta.

- Radio sam dosta u pauzi s ocem, nisam imao što drugo raditi nego trenirati u ta dva mjeseca i nešto više. Napredovao sam na svim razinama i to se vidi na mojoj igri.

Russian Premier League - CSKA Moscow v Zenit Saint Petersburg

 

Većina stručnjaka će se složiti kako je Nikola nadrastao CSKA i rusku ligu, a pojavile su se i informacije o interesu brojnih klubova, poput Zenita, Napolija, čak se spominje i Barcelona od kad je tamo stigao Nikolin bivši trener Ronald Koeman. No klauzula od 35 milijuna eura u ovo doba korone mnoge je ohladila, tako da bi, ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, Nikola mogao i ostati u Moskvi još neko vrijeme.

- Uvijek ima priča, nešto je od toga istina, nešto nije, začudim se i ja ponekad kad pročitam ime kluba u koji bih kao trebao ići... Recimo da je najpreciznije reći kako u budućnosti očekujem transfer, možda u idućem prijelaznom roku ili onom iza toga, sada želim dodatno napredovati u klubu i reprezentaciji i samo o tome razmišljam.

'Zašto ih ne bismo dobili? A Ronaldo će biti opasan i s 40'
'Zašto ih ne bismo dobili? A Ronaldo će biti opasan i s 40'

Osam godina za redom Hrvat je u momčadi koja osvaja Ligu prvaka, a Nikola se nada da bi se jednoga dana i on mogao naći u toj ulozi.

- Baš smo jučer čestitali Perišiću kad je stigao i promislio sam kako bi bilo lijepo naći se u toj ulozi. Nadam se da hoću, naravno da se nadam... Volio bih biti u tom biranom društvu.

Pašalić i Vlašić

Za ovu reprezentativnu akciju ne kandidiraju Modrić i Rakitić, što će ostaviti dosta prostora mlađima. Najčešće se u tim ulogama njihovih zamjena spominju Nikola i njegov veliki prijatelj Mario Pašalić, koji je također imao sjajnu sezonu u Atalanti.

- Mladi smo, ali opet, nismo premladi, njemu je 25, meni 23 i imamo dosta utakmica u profesionalnom nogometu iza sebe. Ovo nam je svakako veliki izazov i čast da možemo uskočiti u uloge koje su upražnjene izostankom njih dvojice i vjerujem da možemo dobro odigrati – kaže Nikola, koji nam je otkrio i kako su mu nedostajala okupljanja:  

- Stvarno je prošlo jako puno vremena i baš mi je falilo okupljanje i druženje sa suigračima. Moram priznati da sam posumnjao i sada da bi se moglo nešto dogoditi i da bi se mogle odgoditi pripreme i utakmice, ali na sreću nije, i baš smo svi sretni što smo skupa.

Trnava: Kvalifikacijska utakmica Slovačke i Hrvatske za Europsko prvenstvo

Očekivanja od Lige nacija su bez obzira na konkurente, svjetske i europske prvake velika.

- Natjecanje je jako zanimljivo, protivnici su jaki, super utakmice da vidiš gdje si i kakav si, i to je sjajna priprema za europska i svjetska prvenstva. Je da nas u tri mjeseca čeka čak osam utakmica, ali ja volim kad se igraju utakmice, kad se nešto stalno događa, kad nema puno treninga, nego se samo igraju utakmice. Mi imamo dovoljno širok kadar i odlične igrače da odgovorimo svim zahtjevima.

Vatreni kompletni, stigao Srna: Hoće li Perišić i Brozović startati
Vatreni kompletni, stigao Srna: Hoće li Perišić i Brozović startati

HNS je objavio da će se utakmica s Portugalom igrati na Poljudu, što je Nikolu oduševilo.

- Svi smo vidjeli fantastičnu atmosferu kakva je bila protiv Mađarske i volio bih da se to ponovi. Uvijek volim doći u Split, ali na žalost nemam baš previše prilika jer su okupljanja uglavnom u Zagrebu. Stignem vidjeti svoje, biti u svom gradu, odigrati na svom stadionu..., i to je  je stvarno poseban doživljaj.

Uskoro će se Nikola naći na suprotnim stranama s Ronaldom, a ne pamtimo da je odgovorio na pitanje tko je bolji, Ronaldo ili Messi.

- Obojica, to što oni rade to je nestvarno, samo respect za obojicu.

Europa League - Group H - Espanyol v CSKA Moscow

Nikola je zabio na zadnja ogleda važne golove Slovacima i Walesu, i nada se da bi mogao nastaviti niz?

- Na svakoj utakmici pokušavam zabiti i mogu samo reći da ću dati sve od sebe i na svakoj sljedećoj. Naravno, nadam se da ću zabiti, za to igram...

Na okupljanje reprezentacije stigli su Mario Mandžukić i Darijo Srna, što je lije običaj da bivši Vatreni dođu pozdraviti nasljednike.

- S Mandžom sam bio samo na jednom okupljanju a sa Srnom nikad. Lijepo je da dođu, ali nismo ništa posebno pričali kad se praktično i ne poznajemo... - zaključio je Vlašić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu