Obavijesti

Sport

Komentari 19

"Vjerujte, nećete vidjeti igrača s boljom tehnikom od Deca..."

"Vjerujte, nećete vidjeti igrača s boljom tehnikom od Deca..."
13

Tonel, Dinamov Portugalac igrao je za Academicu, Maritimo Sporting, Dinamo i reprezentaciju Portugala. Oduševio ga je Rus Marat Izmailov i - Adrian Calello

VIDEO

Uh, nije ovo uopće lagan zadatak. Kroz Sporting, reprezentaciju Portugala, pa i Dinamo, upoznao sam puno kvalitetnih igrača i nije mi lako odabrati najboljih jedanaest, počeo je Tonel, koji je u Sportingu proveo pet godina, od 2005. do 2010. godine kada je prešao u Dinamo. 

Sportingovu školu nogometa prošli su mnogi vrhunski igrači uključujući Ricarda Quaresmu, Cristana Ronalda... No jednog igrača iz svoje dosadašnje karijere 31-godišnji Tonel posebno pamti.

- Marat Izmailov! Igrao je sedam godina u Lokomotivu iz Moskve i došao je u Sporting. U prvoj utakmici koju je igrao za Sporting bio je najbolji na terenu. Igrali smo protiv Porta, Superkup u Leiri, pobijedili smo 1-0, a jedini gol zabio je Izmailov. A tu je utakmicu igrao ozlijeđen! Ozljede su ga pratile cijelu karijeru. Da nisu, siguran sam da bi Marat igrao u najvećim svjetskim klubovima. Strašan igrač, bilo ga je zaista nemoguće čuvati - rekao je Tonel.

U najbolju momčad uvrstio je i Dinamova Argentinca Adriana Calella.

- Igrao sam sa zaista kvalitetnim igračima, ali nitko nije bio ‘fajter’ kao Calello. Da sam trener, momčad bih počeo od njega. Obožavam takve igrače koji se ne štede ni minute, igraju sto na sat - zaključio je Tonel.

DREAM TEAM:

GOLMAN: Vitor Baia

Najbolji golman kojeg sam u životu vidio. Bio je nevjerojatno siguran, odličan u istrčavanju, kao treći bek. Ma Baia je zaista bio čudesan golman.

DESNI BOČNI: Miguel Monteiro

Već godinama je u Valenciji. Igrao sam s njim u portugalskoj reprezentaciji. Najbrži igrač kojeg sam upoznao. Nitko nije brži od njega, vjerujte...

DESNI STOPER: Ricardo Carvalho

Najinteligentniji nogometaš s kojim sam igrao u karijeri. Sjajno čita igru, točno zna što treba napraviti u kojem trenutku. Fantastičan branič.

LIJEVI STOPER: Tonel Nogeuira

Stavit ću i sebe jer bih želio igrati s ovim igračima u istoj momčadi barem ovako, na papiru. Ma samo jednu utakmicu i bio bih sretan

LIJEVI BOČNI: Paulo Ferreira

On uvijek igra na istom nivou, nikad bolje, nikad lošije. On nikada neće podbaciti, točno znaš što možeš dobiti od njega. Zato i je u Chelseaju. 

ZADNJI VEZNI: Adrian Calello

Adrian je zaista odličan, igrač je kakvog bih uvijek imao u svojoj momčadi. Pravi “fajter”, nikad ne odustaje, takve igrače oduvijek obožavam.

VEZNI: Deco de Souza

Ma to je takav tehničar kakvog u životu niste vidjeli... Brazilac kojeg je uzeo Portugal, to vam sve govori. Imao je zasluženo veliku karijeru.

VEZNI: Marat Izmailov

Sve stane u dvije riječi: fantastičan igrač! Nemoguće ga je bilo čuvati. Da nije imao toliko ozljeda, igrao bi u najvećim klubovima.

NAPADAČ: Cristiano Ronaldo

Ne znam što bih o njemu rekao, teško je izmisliti nešto što već nije rečeno. Najbolji igrač na svijetu, ima apsolutno sve kvalitete koje se može imati.

NAPADAČ: Derlei Fernandes

Igrao sam s njim u Sportingu, taj svaku utakmicu igra kao da mu je posljednja u životu. S Mourinhovim Portom osvojio je naslov prvaka Europe.

NAPADAČ: Liedson da Silva

Još jedan Brazilac koji igra za Portugal. Veliki strijelac, stalno je opasnost za protivničku obranu. Jednostavno, svaku utakmicu zabije gol.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića