Obavijesti

Sport

Komentari 66

Čarli: Ovo je momčadski sport. Tko nije spreman na to, može igrati tenis. I to ne u parovima!

Čarli: Ovo je momčadski sport. Tko nije spreman na to, može igrati tenis. I to ne u parovima!

Dan danas mislim da su me doktori htjeli sprdati s kapicom, dan danas sam malo ljutit na njih, ali barem sam završio u Uefinom muzeju. Ali da sam izgledao lijepo, nisam, kaže Čarli

VIDEO

Hrvatska je od Engleske izgubila 1-0, a u drugom susretu 'vatreni' igraju sa Češkom. Izgledno je kako će izbornik Zlatko Dalić u sastav uvesti neke promjene.

Pomoćni trener Vedran Ćorluka prokomentirao je moguće novosti i promjene u momčadi. Ranije smo najavili da bi mogao zaigrati Nikola Vlašić.

Zlatko Dalić parkirao autobus: Luka Modrić propustio trening?!
Zlatko Dalić parkirao autobus: Luka Modrić propustio trening?!

Uz Vlašića, novost u momčadi je ta i da će vjerojatno zaigrati Dejan Lovren. Lovren se vratio od ozljede, a njegovo iskustvo u obrani uvijek dobro dođe. Ipak, to vjerojatno nisu sve promjene, a Dalić ima još aduta te je lako moguće kako se u prvih 11 neće naći jedan od igrača koji je već godinama stožerni dio reprezentacije!

Ćorluka: Nikola se ne treba zamarati Modrićevom razinom

Potom se oglasio pomoćni trener Vedran Ćorluka koji je za početak dobio pitanje usporedbe Vlašića i Modrića u istim godinama:

- Nikolu sam jako dobro upoznao kroz međusobne utakmice Lokomotiva i CSKA i pratit ću ga u toj ruskoj ligi. Moram priznati da je Luka čak rano postavio letvicu jako visoko, mislim da se Nikola ne bi trebao zamarati time hoće li ikada doseći razinu Luke Modrića. Nikola je na visokoj razini u ovom trenutku i siguran sam da će biti samo bolji, samo je na njemu hoće li se približiti Lukinoj razini. Ali ne treba se time zamarati i ne sumnjam da će ubrzo igrati u boljem klubu i ligi.

Čarli je u novoj ulozi.

- Sigurno je ovo nova uloga za mene. I tijekom igračke karijere bio sam čovjek od povjerenja kod trenera koji su me znali pitati za savjete, tako da ne mislim da je sad puno drugačije. Izbornik je koncentriran na neke druge stvari nego pomoćnik. Ne mislim da sam neki čovjek od povjerenja, ali sam dio tima, u kojem svatko ima svoju ulogu i nadam se i trudim se obaviti tu ulogu na najbolji mogući način.

Musa: Česi više piju nego Hrvati no u nogometu smo ipak bolji...
Musa: Česi više piju nego Hrvati no u nogometu smo ipak bolji...

Najveći problem na otvaranju bio je napad.

- Mislim da se zna da je naš problem ta završna faza. Dođemo tamo i nismo konkretni. Taj problem nas prati kroz nekoliko posljednjih utakmica, pa i na ovoj s Engleskom. Sigurno radimo na tome da se te stvari poprave za sljedeću utakmicu i siguran sam da ćemo izgledati puno opasnije već u petak.

'I Vida i Duje bili su dobri'

- Obrana je u Engleskoj jako dobro funkcionirala, a bili smo i bez Lovrena, koji je već godinama standardan. Sigurno bismo i s njegovim povratkom dobili puno, ali i Domo i Duje su odigrali dobru utakmicu, bez obzira na neke napise u novinama - rekao je Ćorluka.

Škotski novinar upitao ga je sjeća li se dvije utakmice sa Škotskom:

- One 2008. se ne sjećam ni jesam li igrao, a ako jesam igrao, očito nisam bio dobar. A 2013. sam odigrao jako loše i volio bih ne sjećati je se. Sjećam se Škotske i po utakmici s Heartsom za Tottenham, sjećam se da je Harry Redknapp igrao golf u St. Andrewsu, ostalo mi je u dobrom sjećanju - rekao je Čarli pa prokomentirao situaciju s Olićem:

- Ne znam hoće li se i kada priključiti reprezentaciji. Ola je uvijek dobrodošao i dobro bi nam sjeo. Mi ga iščekujemo, a hoće li se to dogoditi, Savez će znati više.

'Česi su danas puno bolji nego 2016.'

Prisjetio se i utakmica s Češkom:

- Sjećam se Eura 2016., tu smo utakmicu trebali privesti kraju, a koliko znam, ja sam izgubio skok za prvi gol i onda penal u zadnjoj minuti, mislim da je Vida igrao rukom. Čudna utakmica, koju smo trebali bolje završiti, a Češka tad i sad? Danas je puno dinamičnija i brža, a i puno neugodnija nego onda. Bit će puno teže nego što nam je bilo 2016. godine, a što se tiče Schicka, radi se o odličnom igraču i ne samo zbog ova dva gola Škotskoj. I u Leipzigu i u Leverkusenu je pokazivao da je jako neugodan napadač.

Druga nam je uvijek najbolja, a više od trećine momčadi prošlo je nakon poraza u prvom kolu
Druga nam je uvijek najbolja, a više od trećine momčadi prošlo je nakon poraza u prvom kolu

Dotakao se i popularnog Ante Đereka i njegovog utjecaja na atmosferu:

- Ante je moj prijatelj i nadam se da ću ga što češće vidjeti oko hotela. Nije Ante involviran u hotelu, Ante uopće ne ulazi u hotel niti ima ikakvu komunikaciju s igračima i trenerima, ali što se tiče njega, velike simpatije prema njemu s moje strane.

Govorio je i o slavnoj vaterpolskoj kapici koju je nosio na Euru 2016. jer mu se stalno otvarao šav na glavi:

- Dan danas mislim da su me doktori htjeli sprdati s kapicom, dan danas sam malo ljutit na njih, ali barem sam završio u Uefinom muzeju. Ali da sam izgledao lijepo, nisam.

Na kraju se osvrnuo na nezadovoljstvo igrača koji ne igraju:

- Svaki igrač koji je došao želi igrati. Želje i očekivanja, bilo igrača ili izbornika, sve je to nešto drugo. Tad sam bio više potreban van terena nego na terenu i to je uloga koju moraš prihvatiti kao igrač. Mislim da svatko tko je ovdje mora shvatiti da momčad i uspjeh su ispred osobnog interesa i to nije nešto posebno. Tko nije na to spreman, može igrati tenis, i to ne u parovima.

PRATITE OVDJE OD 10:30 SATI:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao