Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Vlašić opet slavila: Sa 202 cm u Parizu bolja od Lowe

Blanka je pobijedila na petom mitingu Dijamantne lige sigurnim skokom preko 202 centimetara. No Vlašić je 198 cm preskočila tek iz trećeg pokušaja

AFP/PIXSELL
Video: AFP/PIXSELL
6 komentara

Najbolja hrvatska skakačica u vis Blanka Vlašić pobijedila je na mitingu Dijamantne lige u Parizu s 202 preskočena centimetara. I opet se kao najveća protivnica pokazala Amerikanka Chaunte Howard-Lowe koja ove sezone drži najbolji rezultat sezone (205). Visinu od 198 Howard je skočila od prve, dok se Blanka izvlačila na trećem pokušaju, ali je tu visinu uspjela svladati jednim sigurnim skokom. Zatim je 2 metra i 2.02 preskočila od prve, dok je Amerikanka tri puta rušila, te se napokon uspjela pomiriti s pariškom stazom...Treća je Svjetlana Školina s preskočenih 196 centimetara.
Blanki je ovo četvrta pobjeda u četiri mitinga novopokrenute lige na kojima je nastupila. Najbolja je bila u Dohi, Oslu i Rimu, te sada u Prizu dok u New York nije putovala. U Parizu na Stade de Franceu upisala je petu pobjedu, četvrtu zaredom...

SANDRA PERKOVIĆ OPET NA POSTOLJU, UKUPNO DRUGA
Sandra Perković, hrvatska rekorderka u bacanju diska zauzela je treće mjesto na mitingu Dijamantne lige u Parizu. Europska juniorska prvakinja je hitac koji joj je donio sjajan plasman ostvarila tek u petoj seriji kada je njezin disk odletio do 63.62 metra, što je četvrti rezultat u karijeri naše 20-godišnje atletičarke. Ujedno je to i najveća daljina koju je ostvarila na pet dosadašnjih mitinga Dijamantne lige.
Sandra se tako treći put ove sezone našla na postolju, nakon trećeg mjesta u Dohi i prvog u New Yorku. Pobjedu je, kao i u Dohi i Lausannei, uzela svjetska i olimpijska doprvakinja, Kubanka Yarelis Barrios (65.53), a do drugog je mjesta, prestigavši Sandru u posljednjoj seriji, došla Rumunjka Nicoleta Grasu (63.78). Perković je trenutno druga u ukupnom poretku.

Naši partneri pišu
Message